Data
02 de March de 2011

Els professors de la Societat Musical L´Harmonia posen a prova l’acústica de l’estació d’Estels de FGV

concierto harmonia luceros 1

 
L’estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant es va convertir divendres passat en escenari d’una actuació musical oferta a partir de les 19:00 hores pels professors de la Societat Musical L´Harmonia. Els intèrprets van posar a prova l’acústica de la més moderna de les instal·lacions subterrànies de FGV a Alacant que, per unes hores, es va convertir en un escenari alternatiu.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha organitzat en col·laboració amb la citada entitat cultural alacantina aquesta representació emmarcada dintre de les propostes de MusicTRAM que duu la música a les estacions i acosta la cultura a aquests espais urbans.
 
Des de les 19:00 hores, tots els veïns de la ciutat i els usuaris de TRAM Metropolità d’Alacant van poder assistir gratuïtament a aquesta actuació que pretén conjuminar la cultura amb un servei urbà i quotidià com el TRAM utilitzat cada dia per milers de ciutadans i que, per tant, és una estupenda plataforma per a qualsevol iniciativa artística.
 
Aquesta és la segona col·laboració que els membres de L´Harmonia realitzen amb FGV després de l’assaig-concert ofert dissabte passat 13 de novembre en Mercat. El bon enteniment entre ambdues institucions farà possible que, al llarg dels pròxims mesos, l’experiència es repeteixi en aquesta i altres instal·lacions de la xarxa TRAM.
 
El metropolità i responsables de L´Harmonia ja estan preparant la seva pròxima actuació, un concert de nadal interpretat pels músics més joves de la banda en la mateixa estació d’Estels i que tindrà lloc el 23 de desembre.
 
concierto harmonia luceros 2
 
Els concerts de MusicTRAM formen també parteix de la iniciativa Gent SuperTRAM, engegada fa uns mesos per a dur a tots els alacantins i usuaris del tramvia diferents propostes d’oci i cultura per a guanyar adeptes a aquest mitjà de transport sostenible i a la seva filosofia vertebradora de les ciutats que comunica.
 
L’orquestra es va situar en el rebedor de l’estació d’Estels, al que tenen accés tant qui van a agafar el TRAM com la resta de persones que utilitza la infraestructura de FGV com pas subterrani per a transitar de forma més còmoda -evitant el tràfic de la superfície- entre els eixos urbans que connecten els seus accessos.
 
Des que a l’agost de 2005 la Societat Musical L’Harmonia/ va irrompre en el panorama cultural d’Alacant, la música de banda té un important referent en aquesta agrupació, que a pesar de la seva joventut, posseïx un curriculum replet de premis i reconeixements a la seva labor didàctica i divulgativa. Actualment, 70 músics, entre els quals es troben professionals i estudiants de conservatori, sota l’experta batuta de José Tomás Moñinos Baeza, són el reflex de la il·lusió, el treball i l’amor per la música.
 
Programa de MusicTRAM (novembre-desembre 2010)
 
23 de desembre / Estació d’Estels
 
Concert de Nadal

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...