Data
07 de October de 2018

Els serveis nocturns del Tramnochador de FGV complixen 30 anys en funcionament

Els serveis nocturns del Tramnochador, anteriorment coneguts com Trensnochador, complixen 30 anys en funcionament. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en circulació, per primera vegada, esta oferta de transport el 8 de juliol de 1988. 
 
Este servei va sorgir amb la idea de convertir-se en una alternativa segura i còmoda als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant. 
 
Els primers serveis  del Trensnochador realitzaven el recorregut entre Alacant i El Campello, entre les 23 hores i les 5 de la matinada i de 22.55 hores a 4.30 hores en direcció contrària.
 
En 1989, i davant de la bona acollida de la iniciativa, el servei nocturn es va prolongar fins a Benidorm i Altea. Eixe any, segons dades arreplegats en la Memòria de Gestió de FGV d’aquell exercici, es van registrar 69.773 viatgers en els mesos de juny, juliol, agost i setembre.
 
Esta iniciativa va formar part de les propostes que va posar en marxa FGV en aquells moments per a promocionar la línia Alicante-Dénia que es trobava en una situació difícil, amb escassos viatgers i unes instal·lacions i trens necessitats d’un procés de modernització. 
 
El Trensnochador va passar a denominar-se anys després Tramnochador, una vegada implantat el tramvia entre Alacant i El Campello. Amb l’arribada del TRAM d’Alacant estos serveis nocturns es van estendre a Fogueres i al Concurs Internacional de Focs Artificials de la platja del Cocó, però ja no davall el nom de Tramnochador.   


Tramnochador i Mussol dels Marines 
 
Actualment, els serveis nocturns s’oferixen durant tota la nit els divendres i dissabtes entre Luceros  i les localitats de Benidorm (L1); Sant Vicent del Raspeig (L2); El Campello (L3); i Platja de Sant Joan  (L4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.
 
A més des de 2015, El Mussol dels Marines, unix Benidorm i Dénia els divendres i dissabte de l’estiu, amb la particularitat que el servei ferroviari es realitza entre Benidorm i Calp, des d’on continua el recorregut amb autobús fins a Dénia, com a conseqúència de les obres de condicionament que s’estan desenrotllant en la Línia 9 del TRAM´d’Alacant.
 
Enguany el Tramnochador i El Mussol dels Marines han començat a funcionar el 6 de juliol i continuaran en circulació fins a l’1 de setembre. En 2017, ambdós serveis van registrar, des del 30 de juny fins al 26 d’agost, 77.387 viatgers
 
Amb estos dos serveis, FGV ha ampliat les possibilitats d’accés a les principals àrees d’oci i diversió de la província d’Alacant.  Les freqüències dels trens i tramvies depenen de les diferents línies i de la franges horàries, per la qual cosa s’aconsella als clients que s’informen en la pàgina
 web www.tramalicante.es i en el telèfon gratuït de Informació i atenció al client (900 72 04 72.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...