Data
22 de September de 2010

Els usuaris de l’estació d’Estels del TRAM se sumen espontàniament a un espectacle de dansa intercultural

 music dance en luceros
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha organitzat un espectacle de dansa participativa en la nova estació d’Estels al que s’han sumat els usuaris del TRAM i veïns que passaven el dissabte per aquestes instal·lacions en el moment de l’actuació. Entre les 11:30 i les 12:30 hores, diversos ballarins i músics han iniciat una coreografia que ha convidat al públic a compartir, experimentar i sumar-se a la representació.
 
 
Es tracta d’una iniciativa que ja s’havia desenvolupat a València dintre del programa d’activitats de Metrodiversidad i que a Alacant encaixa en les propostes del nou club Gent SuperTRAM engegat per a donar a conèixer aquest servei de transport i animar als veïns que participin en diferents actes culturals, lúdics i d’entreteniment.
 
 
L’activitat Music Dance es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació CeiMigra (Centre d’Estudis per a la Integració Social i Formació d’Immigrants, Fundació de la Comunitat Valenciana) i busca fomentar la integració, la diversitat cultural i les activitats artístiques dintre de les instal·lacions del TRAM i, al mateix temps, entretenir als viatgers habituals.
 
 
Music Dance ha aprofitat per a mostrar les seves coreografies l’expectació despertada per la nova estació d’Estels, inaugurada ahir. Les instal·lacions presentaven una gran afluència de viatgers que acudien al centre en les hores prèvies a la mascletà.
 
 
El Music Dance és una activitat realitzada per a conscienciar sobre la integració social i intercultural en la societat de la globalització i que sota un nou concepte d’improvisació i espectacularitat busca sorprendre al públic, partint de la idea del balli-màrqueting.
 
 
Les coreografies es complementen amb música en directe amb instruments tradicionals com el violí el chelo o la guitarra espanyola i altres arribats de diferents punts del món com el djembé, el tambor africà o les maracas.
 
 
Fomentar la integració amb la música i el ball
El Music Dance és la recreació d’una escena musical animada de curta durada, i recorre al trobada o contacte amb els usuaris del TRAM als quals acosta una experiència única que afegix el factor sorpresa com ingredient addicional. Les coreografies són curtes i senzilles perquè no sigui necessari tenir un coneixement previ de les mateixes per a sumar-se al ball.
 
 
L’actuació ha donat començament amb l’entrada dels músics uneixo a un per diferents punts d’accés a l’estació, posteriorment, s’han incorporat els ballarins al so dels diferents ritmes africans, llatins, salsa i rock and roll.
 
 
Music Dance, ha contat amb la participació de voluntaris procedents de diversos països com Bolívia, Argentina, Colòmbia, Equador, Mèxic, Espanya i Xile, i fomenta la interculturalidad en la ciutadania, destacant els valors de la coexistència de diferents tradicions, orígens i costums.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...