Data
15 de October de 2011

Empleats de FGV organitzen un viatge solidari a Nepal obert a la participació de tots els ciutadans

Diversos empleats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) estan organitzant per a la vinent tardor un viatge solidari a Nepal que permetrà descobrir este país i oferir una alternativa de desenvolupament a alguns dels seus habitants.

L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat és l’encarregada d’impulsar esta iniciativa, que tindrà lloc entre el 18 d’octubre i el 19 de novembre, i a la que també poden sumar-se persones alienes a l’empresa.

Per a oferir als interessats tots els detalls del viatge, Mascarat oferirà demà divendres, a les 18:00 hores, en l’aula de formació de l’estació de la Marina del TRAM Metropolità d’Alacant (Av. La Vila Joiosa 2) una xarrada informativa sobre esta iniciativa en què es projectaran fotografies i compartiran experiències amb participants en viatges anteriors.

La proposta es desenvolupa junt amb la Fundació per a l’Ajuda Directa (TDHF), una ONG que porta anys coordinant projectes en este país asiàtic i amb una llarga experiència en l’organització de viatges solidaris.

El turisme solidari permet al viatger amerar-se de la bellesa i estils de vida d’un país, d’una forma alternativa que afavorix l’intercanvi cultural i oferix una possibilitat de desenvolupament basada en el respecte cap a les poblacions que es visiten.

Projectes per al desenvolupament
A més, els participants en este viatge tindran oportunitat de conéixer directament els projectes de desenvolupament que desenvolupa TDHF a Nepal des de fa més de deu anys, com les cases llars, cases de viudes, iniciatives de barri o d’alfabetització de dones.

El grup de viatgers solidaris pot estar compost per entre 10 i 25 persones que, si ho desitgen, poden portar en el seu equipatge alguns productes de primera necessitat que seran molt útils als habitants de les zones que coneixeran. A més, un percentatge del cost total del viatge es destinarà al desenvolupament dels projectes que TDHF manté en el país.

Alguns treballadors del TRAM ja han realitzat en anys anteriors en viatges de semblants característiques, que han suposat una experiència inoblidable per als participants, per la qual cosa animen als seus companys i a la resta dels ciutadans interessats a sumar-se a la proposta per a viure uns dies apassionants que serviran de suport a una població necessitada.

Els interessats a obtindre més informació sobre esta iniciativa poden contactar amb l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat en la web www.mascarat.es.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...