Data
22 de December de 2016

Estels acull una exposició dedicada als problemes i solucions de l’accessibilitat en la ciutat d’Alacant

L’estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant acull, des de hui fins al 28 d’octubre, l’exposició organitzada per Alacant Accessible en la que es mostra el seu “Estudi i propostes d’accessibilitat en el medi urbà. Fase I. Mapa d’itineraris de vianants accessibles”, projecte finançat junt amb l’Ajuntament de la capital i en el que participen també Arquitectura sense Fronteres i la Universitat d’Alacant, col·laborant en ella Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
 
A l’acte d’inauguració, han acudit el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, el regidor de Mobilitat, Accessibilitat i Seguretat d’Alacant, Fernando Marco, la presidenta d’Alacant Accessible, Plans Rodríguez, i la delegada de FGV a Alacant, Pilar García Reche.
 
Amb 22 làmines i fotografies, l’exposició aborda el problema de l’accessibilitat en la ciutat d’Alacant, explicant el mapa d’itineraris de vianants confeccionat a este efecte, que es concreta en 62 itineraris, 36 barris inclosos, 921 punts analitzats i més de 60 quilòmetres recorreguts.
 
En l’exposició es posen en relleu els problemes d’accessibilitat més freqüents (voreres estretes i amb mobiliari urbà, parada de bus inaccessibles, absència de passos de vianants o àrees de concentració d’incidències), es realitzen propostes de millores, s’analitza les condicions del transport públic (amb un apartat sobre les parades del TRAM) i es té en consideració el treball desenrotllat en esta matèria per part de la participació ciutadana i els mitjans de comunicació.

Esta iniciativa promoguda per Alacant Accessible i l’ajuntament d’Alacant, en col·laboració amb el TRAM d’Alacant, ha rebut un dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana que ha atorgat la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Alacant Accessible

Alacant Accessible és una associació sense ànim de lucre de la ciutat d’Alacant la finalitat de la qual és aconseguir que la capital siga accessible per a totes les persones, en igualtat de condicions. No és una associació de persones amb discapacitat, sinó un col·lectiu ciutadà, que considera que qualsevol en algun moment de la seua vida, és o pot ser una persona amb mobilitat reduïda.

Per això, elaboren estudis i informes sobre l’accessibilitat d’Alacant, del seu entorn, transport i edificis de pública concurrència; organitza xarrades, conferències i taules redones per a informar i conscienciar a la ciutadania en matèria d’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques;  i realitza propostes concretes a l’Administració i als particulars que tinguen
competència sobre qüestions d’accessibilitat que afecten les persones amb mobilitat reduïda i que servisquen per a la millora de la seua autonomia personal i desenvolupament en el medi urbà.

Així mateix, du a terme accions reivindicatives necessàries per a exigir l’accessibilitat en la ciutat d’Alacant i el compliment de la normativa; es persona en aquells procediments administratius i jurisdiccionals que afecten els fins de l’associació; i implica a altres col·lectius socials en les activitats de l’associació i col·laborara amb ells en aquelles actuacions que coincidisquen amb els seus fins pel que fa a la millora de l’entorn urbà.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...