Data
23 de December de 2010

Estels es converteix en tres mesos en l’estació més transitada del TRAM d’Alacant i acumula 263.850 viatgers

La nova estació d’Estels de TRAM Metropolità d’Alacant s’ha convertit en solo tres mesos en la més transitada de tota la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant. Des de la seva engegada el 18 de juny, fins al passat 18 de setembre, 263.850 usuaris han passat per aquestes modernes i funcionals instal·lacions subterrànies.

 
L’obertura de l’estació d’Estels en ple cor comercial, econòmic i administratiu d’Alacant i el canvi de la capçalera de la Línia 4,abans situada en Porta del Mar i actualment situada en Estels, que permet als veïns de la Platja de San Juan accedir més fàcilment al centre urbà, han estat claus en l’increment general de viatgers del TRAM en els últims mesos i, especialment, del significatiu trànsit de persones per la nova estació.
 
Des de fa uns mesos, Estels s’ha situat clarament com la més concorreguda amb 34.979 viatgers al juny (del 18 al 30), 92.222 usuaris al juliol, 88.792 a l’agost i 47.857 entre el 1 al 18 de setembre. La mitjana diària d’usuaris d’aquesta estació és de 2.796.
 
Per la cèntrica desocupada de FGV han passat en solo tres mesos més viatgers que en tot 2010 per les de MARQ o Benidorm. Aquestes instal·lacions es disputaven fins al passat mes de juny el segon i tercer lloc com desocupades més concorregudes de la xarxa d’Alacant després de Mercat.
 
L’estació de Mercat, per la seva banda, registra en els vuit primers mesos de l’any 626.069 viatgers i, encara que encara no ha estat arribada a en el volum total acumulat de viatgers anuals per Estels, el seu índex d’afluència ha descendit des de l’obertura de la nova estació.
 
Una mica semblant li ha ocorregut a Porta del Mar. En el que va d’any ambdues estacions registren un descens d’usuaris d’unes 100.000 persones, compensat amb escreix pels 263.850 viatgers d’Estels, en la seva major part nous usuaris als quals les contínues millores de FGV han animat a utilitzar el tramvia per a arribar al centre de la ciutat.
 
Entre gener i agost, més de tres milions i mig d’usuaris han utilitzat TRAM Metropolità d’Alacant per a realitzar els seus desplaçaments per la província d’Alacant de forma còmoda, segura i sostenible. La xifra representa un 11 per cent més de viatgers respecte al mateix període de 2009
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...