Data
10 de February de 2011

Estels s’estrena com espai expositiu amb la Primera Mostra Fotogràfica de Paisatges Protegits de la Comunitat Valenciana

 

cotino inaugura la muestra de Luceros
 L’ estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant acull des d’avui i fins al pròxim dia 29 de novembre, la Primera Mostra Fotogràfica de Paisatges Protegits de la Comunitat Valenciana de la qual formen part les trenta-sis millors fotografies presentades al certamen sobre instantànies d’espais protegits convocat per la Conselleria de Medi ambient.
 
Durant la inauguració d’aquesta mostra amb la qual Estels s’estrena com espai expositiu, el vicepresident Tercer del Consell i Conseller de Medi ambient, Juan Cotino, ha afirmat que la Comunitat Valenciana és “pionera en la protecció dels paisatges històrics i culturals, caracteritzats per una interacció harmoniosa entre l’home i la naturalesa”.
 
Juan Cotino ha subratllat que la Comunitat Valencià compte actualment amb vuit paisatges protegits sota la Llei Valenciana d’Espais Naturals, que sumen 37.500 hectàrees.
 
Es tracta de la Desembocadura del riu Millars, la Ombria del Benicadell; la Solana del Benicadell; la Vall dels Sorts; L’Ombria/ de Bèrnia i Ferrer; el Puigcampana i Ponotx; i el Maigmó i la Serra del Sit; i el ric Serpis. Set dels vuit paisatges protegits de la Comunitat es troben en la província d’Alacant.
 
“L’objectiu del certamen fotogràfic és transmetre a la població en general els valors ambientals i culturals d’aquests espais naturals, i que han motivat que el Govern Valencià els declari Paisatge Protegit”, ha assegurat Juan Cotino.
 
A més, Cotino ha subratllat que la mostra és una invitació a visitar els Paisatges Protegits de la Comunitat, “una de les nostres principals meravelles naturals”. “El fet que l’exposició es presenti en un lloc neuràlgic de la ciutat d’Alacant, per on diàriament passen milers de persones, contribuïx a la difusió d’aquesta iniciativa”, ha afegit Juan Cotino.
entrega de premios
Quatre fotografies guanyadores
 
El vicepresident Tercer del Consell i conseller de Medi ambient també s’han lliurat els premis a les millors instantànies de la mostra. El jurat ha seleccionat quatre fotografies com guanyadores del certamen, corresponents a altres tants paisatges protegits. En concret, han estat guardonades “Lluna Plena a Gaianes” (fotografia del paisatge protegit del Serpis), realitzada per Juan Antonio Tovar; “Benicadell” (la Solana de Benicadell), a càrrec de Blas Fernández; “Mar d’Ivars” (Puigcampana i Ponotx), obra de Juan Ivars; i “Herrerillo Capuchino” (Serra del Maigmó i Serra del Sit”, de Gabriel García.
 
En el certamen han participat 147 persones, que han presentat un total de 190 fotografies sobre paisatges pintorescs, vistes panoràmiques, patrimoni cultural, flora i fauna dels paisatges protegits de la Comunitat Valenciana.
 
Així mateix, del conjunt d’obres presentades, s’han seleccionat 36 per a formar part de la Mostra Fotogràfica que s’ha inaugurat en l’Estació d’Estels del TRAM d’Alacant, on romandrà fins al pròxim 29 de novembre.
 
A continuació, l’exposició romandrà quinze dies en els següents punts de la Comunitat: Setmana de la Sostenibilitat de Muro d’Alcoi; Casa de la Cultura de Petrer; Festes Patronals de Gaianes; Ajuntament de Tibi; Setmana Cultural de Benimarfull; Casa de la Cultura de Castalla; Ajuntament d’Alcosser de Planes; Festes de Alqueria d’Asnar; Setmana Cultural de Vilallonga i Ajuntament de Benidorm.
 
En tots els municipis on s’exhibeixi la mostra fotogràfica, es repartiran gratuïtament 2.500 calendaris de paret amb alguna de les obres finalistes del certamen fotogràfic. Els calendaris podran recollir-se en les oficines de gestió dels paisatges protegits.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...