Data
08 de October de 2011

Estudiants de Missouri i del programa Erasmus coneixen el model de negoci del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut este matí la visita de mig centenar d’estudiants estrangers del Summer Business Program de la Universitat Rafael Altamira que han realitzat un viatge fins a Benidorm en el TRAM Metropolità d’Alacant i han visitat algunes de les estacions principals de la xarxa com a Mercat o Luceros.

El grup formava part del curs dirigit a estudiants de negocis que la Universitat d’Alacant organitza des de fa sis estius en col·laboració amb la Universitat de Missouri-Columbia i que permet als estudiants, principalment nord-americans, però també europeus del programa Erasmus, i espanyols analitzar alguns models de negoci i estratègies de màrqueting d’èxit.

Per a això, els estudiants visiten diferents empreses de la província representatives dels principals sectors productius com, per exemple, del calçat o del sector turístic. En este sentit, la visita al TRAM ha servit per a descobrir el potencial econòmic i vertebrador d’una infraestructura ferroviària moderna, ràpida i segura com el metropolità.

A Benidorm, els estudiants han acudit a l’Ajuntament per a rebre una xarrada sobre la indústria turística d’esta localitat, un exemple d’èxit consolidat. Posteriorment, han pogut disfrutar d’algun dels atractius turístics de la ciutat ja que l’activitat està plantejada amb una doble vessant ludicoeducativa.

Summer Business Program
El Summer Business Program és un curs d’un mes de duració que combina les hores lectives, impartides en castellà i en anglés, amb les visites culturals i altres coneixements pràctics. El programa està coordinat pel Vicedeganat de Relacions Internacionals amb participació del Departament de Traducció i Interpretació.

El TRAM s’ha convertit en els últims anys en un referent quant a mobilitat en la província d’Alacant ja que connecta directament les ciutats d’Alacant i Benidorm i, amb un transbord en esta última localitat, també permet arribar a Dénia. En el seu recorregut per la província alacantina els trens i tramvies realitzen 60 parades en 12 municipis. La xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana és l’opció més sostenible per a conéixer els secrets de la Costa Blanca.

El TRAM és un motor econòmic el desenrotllament del qual genera riquesa i que, a més, oferix una alternativa còmoda, barata i sostenible de transport per als veïns i visitants de les localitats i barris en què té parades.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...