Data
12 de September de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat finalitza les obres de tranviarització en l’encreuament de l’avinguda Joan Fuster amb l’avinguda Joan Chabàs a Dénia

Ferrocarrils Generalitat Valenciana (FGV) ha completat els treballs de tranviarització que afectaven l’encreuament de l’avinguda Joan Fuster amb l’avinguda Joan Chabàs a Dénia, per la qual cosa una vegada completats els treballs d’asfaltat i senyalització viària s’ha obert al trànsit.

Després d’aquesta actuació les obres continuaran per part d’FGV fins a l’encreuament amb el carrer Metge Manuel Vallalta, punt en el qual la Línia 9 canvia de la plataforma tramviària al traçat ferroviari.
 
Les obres s’executen per part d’FGV en coordinació amb l’Ajuntament de Dénia i permeten transformar els antics passos a nivell ferroviaris en encreuaments semafòrics. Amb aquesta actuació s’aconsegueix que el traçat tramviari quede integrat urbanísticament en l’avinguda Joan Fuster, acabant amb la divisió que suposava el trenet en tallar Dénia pel seu costat sud.
 
Aquestes obres que afecten uns 1.220 metres estan incloses dins del projecte de renovació i condicionament de via i infraestructura del tram Gata de Gorgos – Dénia. El traçat tramviari discorre des de carrer Metge Manuel Vallalta fins al carrer Diana, on l’Ajuntament de Dénia ja va condicionar una rotonda sobre la plataforma ferroviària en l’encreuament amb l’avinguda Joan Fuster.
 
Al llarg de tot el desenvolupament de l’actuació, FGV ha mantingut una estreta coordinació amb l’Ajuntament de Dénia, que ha previst també una sèrie d’actuacions complementàries, per a dur a terme la futura tranviarització de l’entorn urbà de les zones afectades.
 
Aquestes actuacions corresponen bàsicament a l’ajuda a la permeabilització del tramvia, consistents en la semaforització i adequació urbanística dels diferents creus a nivell existents.
 
Els treballs formen part del pla d’inversions previst per a la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant entre Altea i Dénia. La Generalitat està executant diferents actuacions en aquesta línia amb la finalitat d’aconseguir la seua renovació i modernització integral i aconseguir uns estàndards de qualitat equiparables a la resta de la xarxa autonòmica a Alacant.
 
Aquest projecte, igual que la resta que s’executen en aquesta Línia 9, són susceptibles de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).


Primera fase
 
En una primera fase, l’actuació de condicionament de la infraestructura es va desenvolupar en el tram previ a l’entrada a l’estació d’FGV a Dénia, sobre uns 400 metres que discorren des del carrer Diana al llarg d’avinguda Joan Fuster.
 
En aquest tram, es va condicionar l’antic passe a nivell de vehicles del Camí de Lladres per al pas de les futures circulacions tramviàries i de trànsit rodat, millorant l’accessibilitat i seguretat dels passos per als vianants d’aquesta intersecció.
 
La intervenció arqueològica duta a terme ha permés conservar la muralla del sistema defensiu medieval del Raval del Fortí.
 
La intervenció va incloure també el condicionament de l’estació de Dénia, renovant la platja de vies i adequant les andanes per a adaptar-los al nou material mòbil dual. Al mateix temps que es va rehabilitar l’edifici de l’estació amb la millora de la impermeabilització de cobertes, revestiments de fusteries, neteja de façanes i pintura sobre l’estructura metàl·lica.
 
Les actuacions de la primera fase de tranviarització en el municipi de Dénia es van incloure en el projecte de condicionament de les estacions de Benidorm, Teulada i Gata de Gorgos, amb un pressupost d’inversió de 6.404.330 euros.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...