Data
25 de June de 2022

Ferrocarrils de la Generalitat ha finalitzat les obres de remodelació i millora d’accessibilitat de les andanes de 14 estacions del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha finalitzat les obres de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) i part de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) del TRAM d’Alacant. 
 
Aquests treballs, que en el seu conjunt han suposat una inversió superior a 14 milions d’euros, IVA inclòs, permetran a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) condicionar les andanes actuals per a l’accés dels viatgers als nous trens duals de pis baix. Aquesta inversió afectarà 14 estacions i baixadors de les Línies 1 i 9.
 
Aquestes actuacions, igual que la resta que s’executen en la Línia 9 del TRAM d’ Alacant, són susceptibles de ser incloses en el Fons REACT-EU (Next Generation) de la Unió Europea. 
 
Els treballs s’han dividit en dos lots. El primer fa referència al desmantellament de Disc Benidorm, l’ampliació i millora d’accessibilitat d’andanes en el baixador d’Hospital Vila i les actuacions de renovació i millora en l’estació de Benidorm. 
 
A Benidorm s’ha inclòs com a part d’aquest projecte la renovació de la platja de vies, la construcció de noves instal·lacions ferroviàries i un depòsit per al material mòbil.
 
En el segon lot, el rebaixe i adequació d’andanes s’ha efectuat en Camí Coves, l’Alfàs del Pi, El Albir, Altea, Garganes, Cap Negret i Olla Altea. A més s’han dut a terme les obres de millora accessibilitat a Teulada, Gata de Gorgos i Dénia i l’ampliació i millora accessibilitat del baixador de Cala Piteres, al Campello.
 
Com a part d’aquestes obres s’ha habilitat en les estacions i parades de Línia 9 una andana provisional amb una tarima desmuntable, adaptada a l’altura de les unitats dièsel que circulen per la Línia 9, per a facilitar l’accés de les persones usuàries, fins a la posada en servei de les noves unitats duals. 
 
De manera paral·lela a aquests treballs s’han condicionat els aparcaments situats al costat de les estacions d’Altea i L’Alfàs del Pi . Al seu torn s’han construït nous aparcaments al costat de les parades del Albir i Olla d’Altea. 
 
Arribada del tren a Dénia
 
Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d’FGV, en la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.
 
Com a part del Pla de Modernització de la Línia 9 està previst que la llegada dels primers trens duals a Dénia es produïsca a principis de 2023, aprofitant la finalització de les obres de renovació de via entre Teulada i Dénia, així com els treballs de tramviarització realitzats en aquest municipi.
 
Per a fer possible el servei, circularien trens entre Benidorm fins a Teulada i des d’ací s’hauria de realitzar un transbord als nous trens duals electrodiésel, per a acabar el recorregut i arribar a Dénia. El citat transbord és imprescindible per a accedir a Dénia, per on no podrien circular els actuals trens dièsel a causa de motius tècnics i d’accessibilitat. 
 

En els últims anys, la Generalitat ha invertit un total de 150 milions d’euros a la província d’Alacant per a renovar i modernitzar la Línia 9, i de manera progressiva s’ha anat recuperant la circulació ferroviària en diferents trams. Primer es va poder començar a circular fins a Benissa i Teulada i en els pròxims mesos es podrà circular també fins a Gata de Gorgos. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...