Data
08 de January de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant realitzen pràctiques i accions de formació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)  i  el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant estan realitzant de manera conjunta diferents pràctiques i accions formatives en diferents instal·lacions i trams de la xarxa del TRAM d’Alacant 

L’objectiu d’aquestes actuacions és facilitar que els bombers d’Alacant disposen d’un millor coneixement de les instal·lacions  i trens de FGV a Alacant, així com comprovar el correcte funcionament dels dispositius de seguretat per a garantir una resposta més eficaç en cas d’intervenció. 
 
En aquesta ocasió les diferents accions s’ha programat amb el Parc de Bombers Comarcal de l’Alacantí, amb l’objectiu de conèixer diferents trams de les Línies 1 (Luceros-Benidorm).
 
Aquestes pràctiques conjuntes es realitzen en el marc del que s’estableix en el Pla d’Autoprotecció del TRAM d’Alacant respecte a la formació pràctica als organismes externs. 
 
La formació prevista inclou un visita de reconeixement als accessos al traçat ferroviari comprés entre els baixadors de Poble Espanyol i Venda Lanuza de la Línia 1. Es tracta d’un tram que a causa de les urbanitzacions i a l’orografia del terreny compta amb un  accés a la via complicat.
 
També s’ha inclòs una visita a les instal·lacions de Tallers del Campello que inclou un apartat de formació bàsica per part de tècnics de FGV sobre les  unitats elèctriques i duals,  pel que fa a l’obertura de portes de la mateixes, baixada del pantògraf, eixides d’emergències, detectors de fum i aquells elements claus en una situació d’intervenció per emergència.
 
En aquests mateix tallers els bombers comprovaran les instal·lacions de risc com la subestació elèctrica, el grup generador dièsel, magatzems de residus tòxics, químics, depòsits de gas, equips d’extinció d’incendis etc..
 
Finalment, FGV i el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant han previst la realització de pràctiques nocturnes per a comprovar la columna seca instal·lada en el túnel de Lloma de Reixes 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...