Data
17 de July de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat ofereix un nou servei de missatgeria mòbil dirigit a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en funcionament aquesta setmana un nou servei de missatgeria telefònica dirigit a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla. L’aplicació WhatsApp Business permet establir una alternativa còmoda i directa a la comunicació mitjançant veu que es presta, a través dels serveis d’atenció dels intèrfons de les estacions i el telèfon d’atenció al client.

Amb aquesta mesura s’adapta l’atenció telefònica que FGV ofereix, a través dels intèrfons en estacions i els telèfons d’atenció al client de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a les lleis d’accessibilitat universal, millorant aquest servei per a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla. 
 
Amb el nou sistema de missatgeria a través de l’aplicació WhatsApp Business es facilita l’accés de persones sordes a l’atenció que ofereix FGV per mitjà dels intèrfons i les línies 900 d’atenció telefònica, amb quatre números independents per a les persones usuàries de València i Alacant. Aquests números es poden consultar en les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i, en concret, els números de telèfon dels intèrfons es podran consultar també en les estacions. 
 
Amb aquesta proposada FGV dona compliment a un compromís adquirit per a l’accessibilitat a les persones amb discapacitats auditives o de la parla, i especialment amb Fesord-CV i Helix-CV. També es dona resposta a una demanda de les persones sordes que ara ja tenen la possibilitat d’accedir en condicions d’igualtat a la informació que FGV presta, a través de les línies d’atenció telefònica i dels intèrfons.
 
Aquesta mesura s’engloba dins de moltes altres iniciatives que FGV ve desenvolupant per a eliminar les barreres en la comunicació i informació a les persones usuàries. Entre aquestes propostes destaca la instal·lació de bucles magnètics en tots els equipaments nous, sent aquest un dels objectius que s’ha marcat FGV com a propòsit per a anar avançant en la consecució de l’Accessibilitat Universal en el servei de transport que presta.
 
Aquestes accions es consensuen i planifiquen amb la col·laboració de diferents entitats representatives en matèria d’accessibilitat i amb les quals l’empresa pública manté una col·laboració permanent. 
 
Com funciona 
 
El client que tinga qualsevol incidència en una estació de Metrovalencia o TRAM d’Alacant pot utilitzar el número corresponent als intèrfons per a sol·licitar ajuda o informació. Aquest servei estarà disponible en el mateix horari en el qual estan obertes les estacions.
 
Per a qualsevol comunicació o sol·licitud d’informació que presten els telèfons 900 d’atenció al client a València i Alacant, es disposa dels corresponents comptes que són ateses en el mateix horari que l’atenció telefònica, en servei de dilluns a diumenge.
 
Tots els horaris i més informació sobre aquest tema està disponible en les webs www.metrovalencia.es i www.tramdalacant.es.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...