Data
22 de March de 2022

Ferrocarrils de la Generalitat realitza un simulacre d’avaria d’un tren en un túnel de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat un simulacre d’avaria en un túnel de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant entre les estacions de Teulada i Gata de Gorgos, amb l’objectiu d’avaluar la capacitat de resposta abans aquest tipus d’emergències. 

Amb aquest simulacre es pretenen conéixer de manera pràctica les peculiaritats i accessos al llarg d’aquest tram i els procediments d’evacuació dels trens. Al seu torn s’han comprovat els elements contra incendis i d’evacuació de les instal·lacions del nou tram, els procediments del Pla d’Autoprotecció i la correcta coordinació entre organismes i entitats. 
 
En aquest exercici, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV, han participat també efectius dels parcs de Bombers de Benissa i de Dénia del Consorci Provincial de Bombers, les Forces i Cossos de Seguretat que presten servei en les poblacions per les quals circula aquesta línia i amb afecció a aquest tram i efectius del Servei d’Emergències Sanitàries (SES).
 
El tram en el qual s’ha efectuat el simulacre ha sigut renovat recentment, com a part de les actuacions de modernització d’aquesta línia, i està previst que es pose en servei en els primers mesos de 2022. 
 
Avaria en el túnel
 
L’exercici ha començat a les 10.30 hores i s’ha escenificat que un tren procedent de Teulada en direcció a Gata de Gorgos, pateix una avaria a l’interior d’un túnel d’aquest tram, amb 20 passatgers a bord, dos dels quals requereixen assistència sanitària. 
 
El conductor, una vegada ha comprovat l’estat de la situació, ha comunicat amb el Lloc de Comandament per a informar de l’avaria de la unitat i de la necessitat d’evacuar al passatge, iniciant-se així el protocol del Pla d’Autoprotecció d’FGV. 
 
El simulacre ha finalitzat sobre les 12.30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.
 
La Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV organitza periòdicament visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública i dels organisme implicats en aquesta mena de situacions es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...