Data
02 de March de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat recomana a les persones usuàries viatjar en silenci per a disminuir el possible risc de contagi

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha intensificat la campanya informativa sobre les recomanacions en vigor per a viatjar en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, davant l’actual situació provocada  pel coronavirus.

Amb aquesta campanya, distribuïda en diferents suports informatius a l’interior dels trens i tramvies en servei, es vol recordar a les persones usuàries les recomanacions que cal tindre en compte a l’hora de realitzar desplaçaments en el transport públic.
 
Una de les recomanacions que s’ha afegit, a la ja existents, és la de viatjar en silenci, diferents estudis asseguren que no interactuar verbalment amb altres usuaris durant els desplaçaments disminueix considerablement el risc de contagi del COVID-19.
 
En la citada campanya també es recorda que és obligatori la utilització de màscara de protecció homologada durant tota l’estada i en tot moment dins de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’ Alacant. En aquest sentit, cal ressenyar que FGV facilita la seua compra en diferents màquines automàtiques distribuïdes per les principals estacions de totes dues xarxes.
 
També es recorda que els clients tenen a la seua disposició dispensadors d’hidrogel en els vestíbuls de les estacions i a l’interior  de les unitats de metro i tramvia, i que cada tres minuts es renova completament l’aire a l’interior de totes les unitats de l’empresa pública.
 
Finalment, es recorda que FGV ha reforçat la neteja i desinfecció del material mòbil i les instal·lacions per a major seguretat en els desplaçaments.
 
Com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l’aire que ja es realitzen en els últims mesos, tant en tallers com en les terminals de línies, l’empresa pública ha ampliat les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut dels mateixos en les denominades hores barre, les de menor presència de viatgers, amb més personal destinat a aquestes labors. 
 
Al seu torn, FGV ha incorporat també la desinfecció per mitjà de nebulització volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Al llarg d’aquests últims mesos, l’empresa pública ha estudiat, analitzat i comprovat aquest sistema de desinfecció, el qual ha sigut ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...