Data
26 de September de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat recorda que és obligatori l’ús de la màscara en les andanes i estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) vol recordar a totes les persones usuàries dels serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que, tal com estableix el Reial decret llei 13/2021, de 24 de juny, l’ús de màscara en els mitjans de transport públic és obligatori, incloent andanes i estacions.

Amb motiu de les noves normes sobre l’ús de la màscara, aprovades pel Consell de Ministres i que entren en vigor el 26 de juny, FGV ha previst una campanya per a recordar a les persones usuàries que han de continuar utilitzant màscara a l’interior dels trens i tramvies, així com en les andanes i estacions subterrànies i de superfície.
 
Els canvis que introdueix aquest reial decret llei afecten, principalment, a l’eliminació de l’ús obligatori de màscares en la via pública i en espais a l’aire lliure, però inclou l’obligatorietat de l’ús de la màscara a l’aire lliure, quan es produïsquen aglomeracions i no es puga mantindre una distància mínima entre persones de 1,5 metres, així com en els mitjans de transport públic, andanes i estacions. 
 
Els missatges d’aquesta campanya es llançaran de manera progressiva a través de diferents suports com a cartelleria, megafonia o mitjans digitals per mitjà de les pàgines webs oficials i xarxes socials a València i Alacant. A més, s’ha previst reforçar la informació a les persones usuàries per mitjà del personal d’atenció al client, vigilants i auxiliars d’informació. 
 
Aquests auxiliars tenen com a missió principal informar viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...