Data
30 de September de 2021

Ferrocarrils de la Generalitat recupera la circulació ferroviària en el tram entre Creueta i Benidorm Intermodal del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat des de hui 29 de juny la circulació ferroviària en el tram Creueta-Benidorm Intermodal del TRAM d’Alacant. 

L’obertura s’ha realitzat, una vegada completades els treballs de millora que s’han efectuat en l’estació de Benidorm i que impedien oferir el servei ferroviari amb normalitat, i després de rebre les autoritzacions de la Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF) de la Generalitat Valenciana.
 
Des de hui la totalitat dels trens de la Línia 1 amb origen Estels arriben a l’estació de Benidorm, mentre que gran part dels *mimso realitzen transbord amb Línia 9 en direcció a Dénia en la parada de Benidorm Intermodal. Es recomana consultar horaris en www.tramalacant.es, en telèfon 900 72 04 72 o en xarxes socials.
 
Malgrat l’obertura al públic del trànsit ferroviari a Benidorm, les obres continuaran amb l’execució de la nova andana I, vies I i II i resta d’instal·lacions de seguretat ferroviària i no ferroviàries. El 29 de juny entra en servei també l’accés des de vestíbul estació i el seu accés a la nova andana central per a ús de la nova via III i la nova nau depòsit d’estacionament de trens. 
 
L’estació de Benidorm, pertanyent a la Línia 1 (Luceros-Benidorm Intermodal) i Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, va quedar fora de servei el passat 17 de maig a conseqüència de les obres que FGV realitza en aquestes i altres parades per a adequar les andanes i accessos als nous trens duals, per la qual cosa es va habilitar un servei substitutori d’autobús entre Creueta i Benidorm Intermodal que a partir del dia 29 juny queda fora de servei.
 
Obres a Benidorm
 
Les obres de millora en l’estació de Benidorm comprenen l’ampliació de la platja de vies, el rebaixe de l’andana central i la prolongació de tots els altres, el canvi d’ubicació de desviaments ferroviaris, la renovació d’instal·lacions, la construcció d’una nau depòsit per a l’estacionament de material mòbil i la millora de l’accessibilitat.
 
Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d’FGV, en la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa a Alacant.
 
Igual que la resta de treballs que s’executen en la Línia 9, són susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Millores en altres estacions
 
Seguint amb els treballs d’execució de les millores del TRAM d’ Alacant, continuen les obres a Altea, Garganes, Olla Altea i Cala Piteres. Aquestes afeccions no comporten la modificació del servei, per la qual cosa les persones usuàries realitzen els seus trajectes amb normalitat, ateses les indicacions dels canvis produïts.
 
D’altra banda, continua en l’actualitat la supressió de la parada en el baixador de Cap Negret fins a la finalització d’obres.
 
La resta d’obres de rebaixe d’andanes continuen amb la instal·lació de tarimes provisionals adaptades a l’altura dels trens actuals i per a l’accés de persones de mobilitat reduïda, que permeten l’accés de les persones usuàries a les instal·lacions. Les mateixes plataformes, romandran fins a la posada en servei dels nous trens duals. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...