Data
08 de February de 2013

FGV aconseguix importants estalvis en el consum d’electricitat, aigua, paper i generació de residus perillosos

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit reduir els nivells de consum en energia elèctrica, aigua, paper i la generació de residus perillosos en el període comprés entre 2009 i 2011. L’empresa pública ha realitzat un esforç mediambiental en els últims tres anys fins a aconseguir reduir notablement els seus índexs de contaminació.

En aquest sentit, cal assenyalar que FGV va rebre en 2010 el certificat ISO 14001 de gestió mediambiental per part d’AENOR en mantindre uns nivells equilibrats entre el manteniment de la rendibilitat i la reducció dels impactes en la societat. El mes passat, l’empresa certificadora ha renovat la dita qualificació en mantindre i, fins i tot, millorar els les exigències a complir.
 
Els càlculs de reducció dels principals barems mediambientals de FGV s’han realitzat prenent com a referència l’indicador “Consum / places oferides x quilòmetre recorregut”.
 
Entre 2009 i 2011, FGV ha reduït un 9,41 per cent del consum d’energia elèctrica, un 29,28 per cent d’aigua, un 25,03 per cent de paper a3 i a4 i un 10,30 per cent la generació de residus perillosos.
 
En el cas de Metrovalencia, la reducció de consum elèctric ha sigut d’un 10,34 per cent i en el TRAM Metropolità d’Alacant d’un 1,85 per cent, tant en la tracció dels metres i tramvies com en les estacions en ambdós casos. Cal recordar que, a més, FGV no sols realitza esforços per a minvar el dit consum, sinó també produïx energia elèctrica gràcies a les 10.800 plaques solars instal·lades en les cobertes dels quatre tallers existents en les dues províncies. Açò demostra l’eficiència mediambiental i econòmica de les dues explotacions.
 
D’altra banda, FGV ha disminuït l’ús de l’aigua en un 36,52 per cent en les seues distintes instal·lacions, tant en els tallers de València-Sud, Tarongers, Machado i els seus llavadors, com en les estacions de la xarxa. A Alacant, s’ha reduït en un 11,82 per cent en el taller d’El El Campello, gràcies, entre altres qüestions, a la seua funció depuradora i de reutilització de l’aigua en la neteja del material mòbil.
 
La utilització de paper en les oficines ha descendit a València en un 22,93 per cent i a Alacant en un 31,08 per cent. Finalment, la generació de residus perillosos (oli usat, bateries, dissolvents, filtres d’oli usats, greix, pintures, sepiolita usada, draps i material absorbent usats i terres contaminades) han restat en un 7,87 per cent en Metrovalencia i en un 16,58 per cent en el TRAM d’Alacant.
 
Aplicació de la ISO 14001
 
FGV va iniciar el procés d’implantació de la ISO 14.001 l’any 2009 amb la finalitat d’aplicar un model de gestió mediambiental en tots els àmbits de l’empresa, amb especial incidència en aquells treballs que comporten un major consum de recursos naturals o que produïsquen nombre més gran de rebutjos.
 
Amb l’aplicació d’aquest sistema, s’ha actuat principalment en tallers i centres de treballs en què es produïx major consum d’aigua, energia elèctrica, paper i en els que es generen més residus. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...