Data
11 de September de 2013

FGV adapta les seues màquines expenedores de títols de viatge als nous bitllets de cinc euros en Metrovalencia i TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat el procés d’adaptació de les màquines expenedores de títols de transport als nous bitllets de cinc euros en les seues explotacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant.

Els nous bitllets de cinc euros, de la sèrie “Europa”, és la primera renovació del paper moneda en la història de l’euro. Marques d’aigua, impressió en relleu, tinta dinàmica o microimpressions intricades en els dibuixos del paper, són algunes de les mesures de seguretat que s’incorporen en la nova família de bitllets, el canvi més cridaner de la qual és la inclusió d’un rostre com marca d’aigua en els bitllets, el de la deessa Europa, que dóna nom al Vell Continent.

A més, la primera família de bitllets està il•lustrada amb ponts i arcs, motius arquitectònics genèrics corresponents a diferents estils de construcció europeus.

Amb l’entrada en servei de la nova moneda, es fa necessari actualitzar el programari de l’acceptador de bitllets de cada màquina d’autovenda de títols de viatge. En FGV existixen 325 dispositius d’aquestes característiques, 250 en Metrovalencia a i 75 en el TRAM d’Alacant.

En concret, en Metrovalencia les 256 màquines automàtiques es repartixen en les 65 de la Línia 1; les 62 de la Línia 3; les 61 de la Línia 4: les 44 de la Línia 5 i les 18 de la Línia 6. Per la seua banda, en el TRAM d’Alacant el desglossament és de 23 dispositius en les estacions i 52 en les unitats, atés que en aquesta explotació es poden adquirir els títols de transport en els propis tramvies, tren-TRAM i trens dièsel.

A València s’ha completat ja l’actualització del programari de tots els seus dispositius, mentres que, en el cas d’Alacant, s’han portat els treballs en les estacions amb aquestes màquines automàtiques i ara es procedirà a actualitzar les existents en les unitats.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...