Data
24 de March de 2014

FGV adjudica contractes de manteniment i neteja de trens en el TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat distints contractes de neteja de material mòbil i de manteniments tècnics del TRAM Metropolità d’Alacant per valor de 5.745.436,72 euros, IVA exclòs, que, amb l’Impost del Valor Afegit, ascendix a quasi set milions d’euros, en concret 6.951.978 euros.

L’adjudicació de major volum econòmic és la prestació de serveis de manteniment de senyalització, enclavatges i passos a nivell de la xarxa de FGV en la província d’Alacant per 2.728.000 euros, IVA exclòs, per un període de quatre anys.

Un altre contracte de manteniment és l’atenció dels serveis de línia aèria, subestacions i estacions dels trams Estels-Benidorm, Porta del Mar-Sangueta, Lucentum-Holanda i Goteta-Sant Vicent del Raspeig per 2.238.436,72 euros, IVA exclòs, en dues anualitats.

Finalment, també s’ha adjudicat el servei de neteja del material mòbil elèctric dels tren-TRAM i dels tramvies del TRAM d’Alacant per 779.000 euros, IVA exclòs, per un termini de quatre exercicis.

Manteniment integral del material mòbil

Respecte al material mòbil, a aquesta última adjudicació de neteja de trens i tramvia, cal sumar el procés de licitació obert per FGV el passat mes de novembre per al manteniment integral de les unitats de les Línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM Metropolità d’Alacant, per un valor inicial d’1.777.200 euros, IVA no inclòs, anuals.

Amb una duració de dos anys i la possibilitat de pròrroga de dos exercicis més, el futur contracte té com a objectiu l’adequada conservació de les unitats de material mòbil elèctric, definit com a manteniment integral. És a dir, a més dels trens i tramvies en si, també s’inclou l’atenció necessària dels equips embarcats, així com els equips, utillatge, sistemes informàtics i ferramentes a utilitzar en els treballs.

Les unitats a què afecta la licitació són 9 tren-TRAM de tres cotxes de Vossloh de la sèrie 4100 de 37,01 metres de longitud i amb capacitat per a 315 passatgers de la Línia 1 i 21 tramvies de cinc cotxes de Bombardier de la sèrie 4200 de 32,37 metres de longitud i amb capacitat per a 277 viatgers de les Línies 2, 3 i 4 del TRAM. Els treballs de manteniment d’aquestes unitats es realitzen en els tallers de FGV en El El Campello.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...