Data
02 de December de 2018

FGV adjudica la instal·lació d’ATP en Alfàs del Pi prèvia a l’enclavatge electrònic del baixador de la L9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la redacció de projecte i execució de les obres d’un sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) per al baixador de l’Alfàs del Pi, pertanyent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia). El valor del contracte ascendix a 514.386,23 euros, IVA inclòs.
 
Esta actuació és prèvia i indispensable per a la instal·lació d’un enclavatge electrònic en el mateix baixador que, per la seua situació estratègica, augmentarà la capacitat de la Línia 9, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, i permetrà incrementar la regularitat i puntualitat del servici.
 
En este sentit, FGV està finalitzant els tràmits administratius per a l’adjudicació definitiva de la redacció del projecte i execució de les obres de senyalització, energia i comunicació d’este mateix baixador que es concretarà en el dispositiu de seguretat citat, l’enclavatge electrònic, que compta amb un pressupost inicial de 1.456.696,53 euros, IVA inclòs.
 
Actualment, el baixador de l’Alfàs del Pi no disposa de cap sistema de senyalització ferroviària, per la qual cosa esta actuació es considera necessària per part de FGV per a homogenizar este punt amb la resta de la Línia 9 que es troba en ple procés de modernització.
 
Estos treballs s’emmarquen dins de les inversions que està impulsant la Conselleria d’Habitagte, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...