Data
10 de March de 2021

FGV adjudica la instal·lació de càmeres tèrmiques en l’estació de Benidorm per a reforçar la seguretat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la millora d’informació al viatger i el sistema de videovigilància en les estacions de Benidorm i Benidorm Intermodal del TRAM d´Alacant, així com els sistemes de comunicació, a fi de millorar el servei que es presta als usuaris, i preservar la seguretat dels mateixos i de les instal·lacions de l’empresa pública.
 
D’aquesta manera, FGV inverteix 42.296,69 euros, IVA inclòs, en un projecte que comprendrà la instal·lació en l’estació de Benidorm de dues càmeres de videovigilància noves (actualment existeixen dotze) i la col·locació de tres cambres tèrmiques que reforcen la seguretat, en poder detectar la possible intrusió de persones en l’estació per les vies de tots dos costats, en detectar moviments en situacions d’escassa visibilitat, gràcies a que tots els cossos emeten certa quantitat de radiació infraroja en relació amb la seua temperatura. 
 
Les Càmeres Tèrmiques o Càmeres d’Infraroig d’Escombratge Frontal (FLIR, Forward Looking InfrarRed) converteix aquestes emissions dels cossos, transformant-les en imatges lluminoses per a ser visualitzades per l’ull humà. Aquestes càmeres faciliten la detecció de qualsevol cos en condicions normals i adverses, com: nocturnitat, ambient amb poca visibilitat (boira), vegetació abundant, etcètera. 
 
A més, s’instal·laran dos intèrfons nous (actualment existeix un), el primer al costat de les expenedores i el segon a l’interior de la línia de validació, i es col·locarà una pantalla en el vestíbul per a mostrar informació al viatger (horaris d’eixides, advertiments, promocions, etcètera).
 
En el baixador de Benidorm Intermodal s’instal·laran tres càmeres de videovigilància i els equips necessaris per a l’enregistrament d’aquestes, així com la comunicació amb el centre de vigilància.
 

Totes aquestes millores comportaran l’ampliació dels equips de comunicacions a causa de la instal·lació dels nous elements. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...