Data
10 de April de 2015

FGV adjudica obres de millora en els passos de vianants entre andanes del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat l’execució de les obres de condicionament de passos entre andanes i de vianants en el TRAM d’Alacant amb un pressupost de 76.131,90 euros, sense incloure l’IVA. Els treballs afectaran distintes parades de les Línies 1 (Estels-Benidorm), 3 (Estels-El El Campello) i 4 (Estels-Plaça La Corunya).

El motiu d’aquestes actuacions és augmentar la seguretat per a l’usuari que utilitza els diferents passos de vianants que creuen la via del TRAM d’Alacant i, per a això, es procedirà a condicionar-los amb criteris d’accessibilitat i seguretat.

Les diverses actuacions a realitzar són l’alçament o reubicació (si fóra necessari) dels passos de vianants i accessos en compliment amb les normatives d’accessibilitat vigents; l’alçament o reubicació (si fóra necessari) dels refugis; l’ampliació del tanca existent per a previndre el risc de caigudes a distinta altura i els encreuaments per llocs indeguts i disminuir el risc d’enrotllaments; i la senyalització dels passos de vianants.

Línia 9

D’altra banda, també s’ha adjudicat la direcció d’obres i assistència tècnica per a la senyalització, energia, comunicacions i el sistema de seguretat ATP de la Línia 9 del TRAM (Benidorm-Dénia) per 329.930,05 euros, IVA exclòs.
Les obres de senyalització, comunicació i energia, així com la instal•lació del sistema ATP, és una de les actuacions principals del Pla de Modernització de la Línia 9, dotat amb més de 40 milions d’euros de pressupost i un termini d’execució fixat fins a l’any 2020. Aquest pla arreplega la renovació de la via, l’adequació de ponts i talusos, la millora del material mòbil i la millora de les instal•lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu és homogeneïtzar la connexió ferroviària entre Benidorm i Dénia amb la resta de línies de l’empresa a Alacant. Gràcies a les inversions previstes, el TRAM d’Alacant comptarà amb una xarxa completament renovada i que complirà moderns estàndards d’explotació. Les actuacions redundaran en més seguretat i confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...