Data
19 de June de 2010

FGV Alacant coordina un grup de treball dels metres lleugers i tramvies de tota Espanya integrats en ALAMYS

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha coordinat aquesta setmana en la ciutat de Saragossa la VI reunió del grup de treball de les empreses espanyoles de Metres Lleugers i Tramvies integrades en ALAMYS (Associació Llatinoamericana de Metres i Subterranis). Responsables dels ferrocarrils valencians han explicat en aquesta trobada el nou model d’atenció al client implantat per FGV per a reforçar els llaços amb l’usuari i millorar la seva satisfacció.

Representants de les xarxes *tranviarias d’Andalusia, Balears, Canàries, Catalunya, País Basc, Madrid, Aragó i la Comunitat Valenciana han intercanviat experiències en una trobada coordinada per José Pascual Rubio, director de FGV Alacant i responsable d’aquest grup, que s’ha celebrat el 15 i el 16 de març a Saragossa.
 
La reunió es va iniciar amb una visita a les obres del tramvia que es construïx en aquesta ciutat i que funcionarà en alguns trams sense catenària. Posteriorment, la consellera de Serveis Públics de l’Ajuntament de Saragossa, Carmen Dueso, va obrir una trobada presidida pel secretari general de *ALAMYS, Aurelio Rojo, i coordinat pel director de FGV Alacant, José Pascual Rubio.
 
Els representants de les CC.AA. espanyoles que conten amb una xarxa de tramvia o metre lleuger van estudiar fórmules per a donar un millor servei a l’usuari, millorar la seguretat dels viatgers, reduir el frau i arribar a un acord sobre l’homologació de la formació dels conductors.
 
Els representants de FGV van explicar el nou model d’Atenció al Client implantat per l’empresa en tota la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’oferir un servei proper, que establix una comunicació fluïda entre gestor i usuari. Aquest sistema explora les noves vies de relació amb els passatgers, com les accions de Responsabilitat Social Corporativa. Ferrocarrils de la Comunitat Valenciana ha organitzat el seu servei sobre les premisses d’eficiència, sostenibilitat i competitivitat.
 
D’altra banda, Metres Lleugers de l’Oest, gestora ferroviària que opera a Madrid, va presentar les dades d’un estudi comparatiu realitzat per a buscar alternatives que redueixin el frau, un problema que suporten gairebé totes les empreses que exploten un xarxa en superfície, en les quals es complica el control de qui accedeixen als trens sense títol de transport.
 
Així mateix, els responsables dels Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia van presentar l’informe realitzat sobre la formació exigida als maquinistes en les diferents empreses de tramvies i metres lleugers d’Espanya. Aquest treball és un primer pas per a buscar una homologació de la formació i per a establir entre totes les gestores ferroviàries els mínims que s’han d’exigir als conductors de les composicions.
 
Pròxima Assemblea a València
 
ALAMYS és una associació de la qual formen part 39 empreses metropolitanes de transport que operen en països llatinoamericans i de la Península Ibèrica. A més, compte amb més de 70 membres adherents que són en la seva major part empreses proveïdores o que desenvolupen activitats connexes. L’associació celebrarà el pròxim mes de novembre a València el seu XXIV assemblea general a la qual assistiran les principals empreses de gestió i operació del sistema ferroviari d’Espanya, Portugal i Amèrica Llatina.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...