Data
02 de December de 2021

FGV ampliarà les andanes de Porta del Mar del TRAM d’Alacant perquè els nous tramvies puguen prestar servei

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà les actuals andanes de la parada de Porta del Mar del TRAM d’ Alacant, a fi de que en un futur els nous tramvies que s’incorporaran en la xarxa de la província puguen prestar servei amb tota la seua longitud.

Es dona la circumstància que les andanes de Porta del Mar, inici de la Línia 5 del TRAM d’ Alacant que comunica la platja alacantina amb Plaza La Corunya, tenen una extensió de 33 metres, suficient longitud per a donar cabuda a les unitats Bombardier que presten servei en l’actualitat, però insuficient per a albergar els nous tramvies que adquirirà l’empresa pública, que mesuraran 45 metres i augmentaran la capacitat de passatgers i passatgeres.

Per tant, és necessari adaptar les andanes de la parada de Porta del Mar perquè es puga prestar el servei en un futur no gaire llunyà. La resta de parades de la Línia 5, La Marina i les que coincideixen amb la Línia 4 i que comparteixen recorregut fins a Plaza La Corunya, sí que posseeixen unes dimensions adequades per a les noves unitats.

L’empresa pública ha licitat la redacció del projecte per un import superior als 75.000 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de huit mesos a partir de la signatura del futur contracte.

Característiques de la L5

La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaza de La Corunya a Sangueta, i compta amb dues parades pròpies en les estacions de La Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.

Gràcies a aquesta línia, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...