Data
22 de November de 2011

FGV anima a acudir el dissabte a Benidorm en TRAM per a disfrutar de la Volta a Espanya sense aglomeracions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) anima als aficionats al ciclisme que vagen a acudir dissabte que ve a Benidorm, a disfrutar de la primera etapa de la Volta Ciclista a Espanya, que utilitzen els servicis del TRAM Metropolità d’Alacant per a evitar les aglomeracions i problemes de tràfic i aparcament.

La Volta a Espanya 2011 es disputa enguany entre el 20 d’agost i l’11 de setembre. La primera etapa és una crontrarreloj per equips de 13,5 quilòmetres que es desenvoluparà per la localitat de Benidorm i les voltants del parc d’oci de Terra Mítica. En total, la Volta tindrà 21 etapes, i els participants cobriran un recorregut total de 3.300 quilòmetres.

La prova es desenvoluparà a partir de les 17:00, amb eixida de l’avinguda de Vicente Llorca, i el pas dels corredors requerirà del tall de diferents carrers i carreteres en la població. Per això, FGV insistix en el fet que el TRAM és el millor mitjà de transport per a arribar fins a les voltants del circuit.

Dos parades de la Línia 1 que unix el centre d’Alacant i Benidorm estan situades a pocs metres del pas dels corredors. Concretament, el baixador Terra Mítica permetrà als aficionats al ciclisme animar als esportistes al seu pas pel tram que va de l’avinguda Joan Pau II a la Glorieta de la Raó.

D’altra banda, l’estació de Benidorm també és una bona opció per a acudir a esta localitat i des d’allí acostar-se a qualsevol dels punts d’esta contrarreloj en el seu recorregut urbà.

Trens des del centre d’Alacant
Els trens de la L-1 que permeten arribar a estes estacions ixen de l’estació de Luceros cada trenta minuts i tarden poc més d’una hora a cobrir el recorregut fins a Benidorm.

La 66a Volta ciclista a Espanya comença enguany amb una setmana d’avanç respecte a edicions anteriors i partirà de la platja de Ponent de Benidorm, ciutat que s’ha convertit en el vaixell almirall de la Costa Blanca i que, en este mes, està en plena temporada turística. L’organització espera, per tant, una afluència massiva de públic en el recorregut d’esta primera contrarreloj per equips.

Benidorm acollirà per tercera vegada l’eixida de la Volta –La primera va ser en 1964 i la segona en 1987, també amb una contrarreloj-. L’eixida del primer equip està prevista per a les 17:02 h i la de l’últim per a les 18:30 h.

El temps estimat perquè cada esquadra cobrisca el circuit programat és d’uns quinze minuts. Els vint-i-dos equips participants eixiran a intervals de 4 minuts i la diversió està per tant garantida per a tots els que s’acosten a disfrutar de l’espectacle.

Accés a Terra Mítica des del TRAM
Així mateix, FGV informa que a causa dels talls de carrers i carreteres que es realitzaran amb motiu del pas dels esportistes, el microbús que presta servici entre el baixador de Terra Mítica i els parcs temàtics no podrà circular entre les 14:00 h i les 20:00 hores.

Sí ho faran els autobusos que ixen de l’estació de Benidorm i l’accés dels quals és gratuït per a tots els clients del TRAM que hagen tret en les taquilles de FGV les entrades als parcs temàtics. Per això, el TRAM serà també este dia la millor opció per a arribar de forma còmoda fins als recintes d’oci de Benidorm sense preocupar-se pels talls de tràfic.

Segona etapa
El diumenge 21 d’agost, la segona etapa de la competició transcorrerà entre La Nucia i les platges d’Orihuela. Es tracta d’un recorregut de 174 quilòmetres que portarà als ciclistes per algunes localitats alacantines com El Campello o Alacant i que també ocasionarà talls de tràfic en els principals carrers d’estes poblacions pel que, de nou, el TRAM serà la millor alternativa per a desplaçar-se eixos dies sense problemes de circulació.

Per a més informació sobre accessos, horaris i promocions d’accés als parcs els clients poden cridar al telèfon d’atenció al client del TRAM 900 72 04 72 o consultar la web www.tramalicante.Com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...