Data
03 de April de 2012

FGV aplicarà a partir de l’1 de gener del 2012 les noves tarifes de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aplicarà, a partir de l’1 de gener del 2012, segons publica hui el Diari Oficial de la Generalitat valenciana (DOGV), les noves tarifes de preus de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d’Alacant. Els nous preus s’establixen amb la finalitat d’obtindre els ingressos necessaris per a aconseguir l’objectiu establit en els pressupostos de l’empresa pública.

En l’elaboració de les tarifes s’ha tingut en compte la Situació econòmica actual i s’ha proposat una actualització de les mateixes, després de tres anys aplicant les aprovades per a l’any 2009, a excepció de la pujada de l’IVA decretada pel Govern Central al juliol del 2010.
 
L’actualització realitzada en el seu conjunt en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant és inferior al 5 per cent, per davall de l’increment experimentat pel IPC en estos Últims anys, superior al 6 per cent. A més cal tindre en compte que l’Índex de Preus de Consum (IPC) en el sector del Transport s’ha incrementat en estos tres anys un 9,7 per cent.
 
Caducitat i canvi de bitllets
 
Els distints títols de transport de transport adquirits en 2011, tant del TRAM com de Metrovalencia, es podran utilitzar per a viatjar fins al 31 de gener del 2012, data en què deixaran de ser operatius.
 
Els usuaris que ho desitgen podran efectuar el canvi dels seus títols per a adaptar-los a les noves tarifes en el període comprés entre l’1 de gener i el 29 de febrer del 2012. El canvi implica l’adquisició d’un títol complet amb la nova tarifa, del preu de la qual es deduirà el valor del saldo que tinguera carregat amb tarifa anterior. La permuta podrà realitzar-se en les màquines de venda automàtica i en les taquilles ateses per agents.
 
Afavorir els viatgers més habituals
 
Amb les noves tarifes, FGV pretén afavorir els viatgers més habituals, per la qual cosa posa en servici la targeta 60×60 en la seua explotació de Metrovalencia i amplia a totes les zones l’ús de la targeta mensual. Al seu torn, aquells títols dirigits a col·lectius que presenten unes situacions particulars, com a persones amb discapacitat (targeta Mobilitat) o majors de 65 anys (Targeta Gent Major), mantenen els seus preus, que són els vigents des de l’1 de gener del 2009.  
 
En Metrovalencia s’establix com a percepció mínima per títol de transport el preu d’1,45 euros, inclosos impostos i assegurança obligatòria de viatgers, mentres que el bonometro passa a costar de 6,55 a 6,85 euros. L’anada i tornada d’una zona reduïx el seu preu al passar de 2,40 euros a 2,15.
 
Per a la xarxa de València s’ha creat un títol multiviaje amb la capacitat de realitzar 60 viatges des de la primera validació i durant 60 dies (bo 60X60), mantenint el preu per viatge del bonometro actual, que suposa 0,65 euros per desplaçament, preu també mantingut des de 2009. Este títol es vendrà a 39,30 euros per a la zona A.
 
A més, el títol mensual passa a tindre validesa en totes les zones i combinacions de la xarxa de Metrovalencia, amb un preu per a una zona de 39,80 euros. 
 
Les tarifes també establixen que els viatgers que siguen sorpresos viatjant en trens o tramvies de FGV sense títol de transport vàlid (és a dir, sense “cancel·lar/validar” el viatge a l’inici del mateix i/o a l’inici del transbord), hauran d’abonar a FGV la quantitat de 50 euros.
 
En la cale de Metrovalencia, s’eliminen respecte a les tarifes de l’any anterior, 2011, els títols: “Bitllet col·lectiu”, “TAT anual Gent Major”, “TAT anual” de pagament trimestral, “TAT Jove” i “Familiar Cap de Setmana”.
 
Avantatges per a famílies nombroses, majors i discapacitats
 
Amb les noves tarifes de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d’Alacant es pretén afavorir com en anys anteriors a famílies nombroses, persones majors i discapacitats, de manera que es mantenen els avantatges i preus ja establits.
 
En este sentit, els beneficiaris del títol de Família Nombrosa que acrediten la seua condició, podran adquirir bitllets senzills amb una reducció del 20% (Famílies nombroses categoria general) o del 50% (Famílies nombroses categoria especial), amb un pagament mínim de l’import establit com a percepció mínima per a FGV.
Igualment, podran obtindre bitllets senzills amb una reducció del 50% i amb el límit de l’esmentada percepció mínima, les persones majors de 65 anys i els pensionistes de la Seguretat Social espanyola i de classes passives civils o militars que justifiquen degudament la seua situació personal.
 
A més, totes aquelles persones que acrediten ser majors de 65 anys, prèvia formalització de la “Targeta Móbilis Personal”, podran adquirir els títols mensuals “TAT Gent Major”, vàlids viatjar per totes les línies de FGV durant els trenta dies següents al de la seua compra, al mateix preu que anys anteriors, 9,50 euros al mes.
Per la seua banda, les persones de mobilitat reduïda, que complisquen amb les condicions que reglamentàriament s’establisca en desplegament de la Llei 9/2009, de 20 de novembre, de la Generalitat, d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana, podran adquirir els títols “TAT Mobilitat”, vàlids per a viatjar per totes les línies de FGV durant els 30 dies següents al de la seua compra, al mateix preu que en anys anteriors de 9,50 euros.
 
Tarifes per al TRAM d’Alacant
 
En el TRAM Metropolità d’Alacant a partir de l’1 de gener del 2012, els preus per a trajectes per una única zona de FGV seran d’1,25 euros per al bitllet senzill; 2,15 euros la d’anada i tornada; el Bono 10 costarà 7 euros i el Bono 30 tindrà un preu de 19,90 euros. Estes tarifes s’apliquen a totes les zones de la xarxa TRAM, excepte a la Zona a o TAM que queda subjecta a l’acord del Consorci d’esta àrea de transports.
 
Per a trajectes per dos zones, les tarifes queden establides en 2,35 euros el bitllet senzill, 4 euros la d’anada i tornada, 13,20 euros el Bono 10 i 37,40 euros el Bono 30.
El preu dels recorreguts per tres zones quedarà fixat en 3,50 euros el bitllet senzill, 5,95 euros la d’anada i tornada, 19,60 euros el Bono 10 i 55,65 euros el Bono 30.
Per a trajectes per quatre zones tarifàries el cost serà de 4,60 euros el bitllet senzill, 7,85 euros la d’anada i tornada, 25,80 euros el Bono 10 i 73,15 euros el Bono 30.
 
D’altra banda, per als usuaris que vullguen comprar un títol de viatge vàlid per a viatjar per cinc zones de la xarxa de FGV en la província d’Alacant els preus seran de 5,70 euros el bitllet senzill, 9,70 euros la d’anada i tornada, 31,95 euros el Bono 10 i 90,65 euros el Bono 30.
 
Finalment, per als viatgers que volen adquirir un títol de transport vàlid per a viatjar per tota la xarxa de FGV a Alacant, és a dir les sis zones tarifàries compreses entre Alacant i Dénia, el preu dels títols de transport serà 6,75 euros el bitllet senzill, 11,50 euros la d’anada i tornada, 37,80 euros el Bono 10 i 107,35 euros el Bono 30.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...