Data
11 de March de 2014

FGV cedix les seues instal•lacions als alumnes d’Easda per a organitzar exposicions solidàries

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha firmat un conveni de col•laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alacant (Aasda) amb l’objectiu de desenrotllar conjuntament projectes expositius compromesos amb la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l’empresa pública i estimular la creativitat de l’alumnat del centre acadèmic.

Per a això, FGV es compromet a cedir a l’Easda les seues instal•lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant per a l’organització d’exposicions d’art i de disseny dels alumnes de la dita entitat i, d’esta manera, oferir al públic en general una activitat cultural en les seues estacions de València i Alacant.

El primer fruit d’aquest acord és l’exposició de cartells contra la violència de gènere organitzada per l’Escola i la Comissió de Seguiment del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens de FGV que actualment s’exhibix en les estacions d’Estels i Colom, en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, respectivament.

Coincidint amb el Dia Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, la mostra es va inaugurar, en ambdós estacions de manera simultània, amb una vintena de treballs triats de més de cent propostes d’estudiants de cicles formatius (Autoedició, Il•lustració i Gràfica Publicitària) de l’esmentada escola alacantina que tracten de conscienciar els ciutadans del perill que suposa aquesta alifac per a la societat actual. La mostra es podrà visitar fins al 13 de desembre.

El per què del 25 de novembre

En la Trobada feminista Llatinoamericana i del Carib, que es va dur a terme a Bogotà en 1981, es va acordar el 25 de novembre com a forma de retre homenatge tres germanes dominicanes: Minerva, Pàtria i María Teresa Mirabal, els que van assumir un compromís polític per a tractar de derrocar el règim trujillista. A costa d’aquest compromís, les tres van ser assetjades, perseguides pels trujillistas, i finalment assassinades en eixa data de 1960. Eren conegudes i representades com “les Palometes”, nom secret de Minerva en les seues activitats polítiques.

En 1993 l’Assemblea General de les nacions Unides va aprovar la Declaració sobre l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en la que es va definir la “violència contra la dona” com “Tot acte de violència basat en el gènere que té com resultat possible o real un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces, la coerció o la prohibició arbitrària de la llibertat, ja siga que ocórrega en la via pública o en la via privada.”

En la dita Assemblea es va reconéixer que era necessària “una clara declaració dels drets que s’han d’aplicar per a assegurar l’eliminació de tota violència contra la dona en totes les seues formes, i un compromís dels Estats i de la comunitat internacional en general per a eliminar la violència contra la dona”.

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les nacions Unides va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. L’ONU va invitar governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a organitzar activitats dirigides a sensibilitzar al públic respecte del problema en aquest dia com una celebració internacional.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...