Data
28 de April de 2017

FGV col·labora amb Fontilles en diverses activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial contra la lepra que se celebra hui

Basten dos pastilles al dia per a curar la lepra. No obstant això, cada dos minuts es diagnostica un cas nou d’esta malaltia i 9 de cada 100 són xiquets i xiquetes menors de 14 anys. Arribar a temps és molt important en estos casos per a evitar discapacitats i nous contagis.
 
Amb estes premisses, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb l’associació sense ànim de lucre Fontilles en diverses activitats per a commemorar el Dia Mundial contra la lepra que se celebra hui. L’empresa pública ha cedit les seues instal·lacions de l’estació amb major tràfic de viatgers de Metrovalencia, Xàtiva, perquè esta entitat promocione la seua campanya “Ajuda’ns a arribar a temps. Cap xiquet amb lepra”. Voluntaris de Fontilles ha explicat al llarg de la setmana en una taula informativa la dramàtica situació que viuen els més menuts afectats per esta alifac.
 
A més, FGV ha prestat els seus trens i tramvies de València i Alacant per a exposar vinils en l’interior de les unitats que consciencien a la societat del greu problema i facilitar informació per a realitzar donatius destinats a combatre la lepra en la població infantil.
 
Fontilles és una associació sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és acabar amb la lepra i les seues conseqüències, així com amb la resta de malalties lligades a la pobresa, i recolzar el desenrotllament sostenible de les poblacions afectades. Per a això, desenrotlla projectes de cooperació sanitària i investigació i realitza cursos de formació especialitzada i  activitats de sensibilització i educació per al desenrotllament.
 
Línia 0

 
La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.
 
“Línia 0″ és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a què presta servici. La crida a la solidaritat es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris. Així mateix, FGV col·labora amb organitzacions i entitats socials sense ànim de lucre, i s’implica en la busca de solucions a problemes que afecten la societat actual.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...