Data
10 de December de 2016

FGV col·labora en la iniciativa #HuiDescansaElCotxe

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora amb la iniciativa #HuiDescansaElCotxe que ha sigut presentada hui per la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, dins de les iniciatives emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat, en les que l’empresa pública participa activament.

Amb el nom #HuiDescansaElCotxe s’ha creat una cadena entre la Generalitat, els centres docents, els professors i els alumnes fins a arribar als familiars conductors per a aconseguir que el pròxim dia 22 de setembre deixen els cotxes a casa i comencen a utilitzar el transport públic com a primer pas per a canviar els seus hàbits de mobilitat. Per a això, es repartirà informació perquè professors i alumnes reflexionen sobre estes qüestions i el debat s’estenga també dins de l’àmbit familiar.

Per això, s’ha organitzat esta iniciativa perquè els estudiants òbriguen el debat amb els seus familiars i repartisquen les targetes amb el seu número de voluntari. Els conductors que vullguen donar suport a la iniciativa hauran de col·locar la targeta en el quadro de comandament del seu cotxe el pròxim dia 22 de setembre, fer una foto i pujar-la a la web www.huidescansaelcotxe.gva.es i usar el transport públic. Els 30 estudiants que més conductors aconseguisquen convéncer tindran premis sostenibles, com a bicicletes, patinets o cascos, a més de bons de transport de 10 viatges per a Metrovalencia i TRAM d’Alacant i de Castelló.

D’altra banda, el govern valencià, de nou, continuarà amb la mesura que per primera vegada es va fer l’any passat d’oferir transport gratuït en el metro i tramvia de les tres províncies: València, Castelló i Alacant. Cada any, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana desplaça 72 milions de viatgers i això comporta que cada dia es realitzen més de 200.000 viatges amb este transport públic.

Segons ha recordat Salvador, “el cotxe és set vegades més contaminant que el metro o el tramvia” i ha indicat que “cada any s’evita l’emissió de més de 87.000 tones de CO2 a l’atmosfera i s’estalvien més de 45 milions d’euros a l’any en combustible amb l’ús del transport públic”.
L’any passat, els servicis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i Castelló van desplaçar el dia 22 de setembre més de 286.000 viatgers i es va superar significativament el percentatge mitjà de viatgers. “Volem aconseguir superar la xifra de l’any passat i que s’impliquen i coneguen els beneficis d’usar el transport públic, perquè cal canviar els hàbits de mobilitat”, ha indicat Salvador.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...