Data
06 de September de 2015

FGV col•labora en l’elaboració del projecte del nou tramvia de Rosario a Argentina

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col•labora amb la Municipalitat de la ciutat de Rosario (Argentina) en la projecció d’una primera línia tramviària en el corredor metropolità nord-sud de la zona, així com en la reactivació dels servicis de passatgers per ferrocarril en esta regió.

Esta col•laboració es remunta a març del 2012 quan ambdós entitats van firmar un conveni que s’ha completat amb un nou acord específic en què s’han establit els aconseguixes de les actuacions a realitzar per part de FGV.

Les autoritats argentines han pres com a referència el model tramviari de la Comunitat Valenciana i l’experiència de FGV en els distints processos de posada en marxa i gestió d’un sistema de transport d’estes característiques.

Com a part d’este acord, FGV està col•laborant amb l’Ens de la Mobilitat de Rosario (EMR) en la definició de la prefactibilitat del projecte en diferents escenaris i en l’assessorament i supervisió de tots els temes relatius a la nova línia tramviària d’esta ciutat argentina.
Pla de la Mobilitat de Rosario.

L’ens de la Mobilitat de Rosario ha projectat com a part del Pla de la Mobilitat la construcció d’una xarxa tramviària que naix amb la idea d’aprofitar la infraestructura ferroviària existent i oferir un transport públic massiu que servisca com a alternativa al vehicle privat.

Per les característiques urbanes i demogràfiques de Rosario el desenrotllament del seu sistema tramviari seguix unes pautes semblants a les portades seguides a València i Alacant, d’ací el seu interés a conéixer el funcionament i gestió dels sistemes tramviaris de la Comunitat Valenciana.

La ciutat de Rosario està ubicada en el centreeste d’Argentina, en la província de Santa Fe i és la tercera ciutat més poblada del país, després de Buenos Aires i Còrdova. Segons dades de 2011 compta amb 1.036.286 habitants.

Urbs cosmopolita, és el nucli d’una regió de gran importància econòmica, trobant-se en una posició geogràficament estratègica amb relació al Mercosur, gràcies al trànsit fluvial i respecte al transport.
Col•laboració de FGV en altres projectes.
Des de FGV, i gràcies a l’experiència acumulada des de fa més de 25 anys en la gestió de línies urbanes i interurbanes ferroviàries, es col•labora també junt amb altres empreses en projectes de gestió i implantació de nous servicis de transport ferroviari en Santos (Brasil), Abu Dhabi (Emirats Àrabs) i Bogotà (Colòmbia), activitat que suposa uns ingressos addicionals a la labor pròpia de l’empresa.

FGV està en condicions de participar en la planificació dels elements que integren el sistema de circulació de la futura xarxa i la seua disposició operativa, la selecció del material mòbil segons les necessitats i característiques del traçat i la demanda, així com la preparació del personal que participarà en l’explotació. Una vegada l’explotació està en servici, l’empresa també està en disposició de garantir el funcionament correcte de la nova xarxa en totes aquelles qüestions que possibiliten oferir un servici de qualitat al client.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...