Data
18 de September de 2016

FGV continua amb les actuacions en la Línia 9 amb la renovació de via i condicionament de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata i Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el projecte de construcció de renovació de via, condicionament d’infraestructura d’estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia i millora de la línia de comunicacions entre Calp i Dénia de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant (Benidorm-Dénia) per un import inicial de 4,8 milions d’euros, sense IVA.
 
De forma paral·lela, prosseguixen els projectes per a ampliar els sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP entre Calp i Dénia, una vegada finalitzats recentment els treballs de renovació de la via entre Altea i Calp.
 
L’actuació projectada consistirà en la renovació de vies i desviacions, així com andanes i condicionament i rehabilitació d’edificis en les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, a banda d’elevar l’andana en Alfàs del Pi. A més, es procedirà a la urbanització de les instal·lacions.
 
Posteriorment, continuaran els treballs de renovació de via entre estacions, evitant els períodes estivals, en els que es registra una major afecció als viatgers.
 
Respecte a esta mateixa línia, els últims treballs de mesurament i oscultación relatius a l’estat de la via, en el tram sense renovar entre Calp i Dénia, han obligat a FGV a reduir la velocitat de pas en diferents punts entre ambdós estacions, fins que s’escometen les renovacions previstes.
 
Com a conseqüència d’estes limitacions de velocitat, i per a evitar els retards i afavorir la connexió amb la Línia 1 a Benidorm que enllaça amb Alacant capital, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està estudiant la possibilitat de modificar els horaris de pas dels trens que circulen en el conjunt de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que unix Benidorm i Dénia.
 
El director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, ha explicat que “la Generalitat manté el seu compromís a recuperar i modernitzar esta línia, però la falta d’inversions durant anys del govern anterior obliga a prendre esta mesura per a poder garantir un major nivell de puntualitat en el servici, mentres continuen els treballs de modernització en el tram Calp-Dénia”.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...