Data
20 de January de 2017

FGV continuarà amb les obres de modernització del tram Calp-Dénia el pròxim mes de novembre

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Angel García de la Bandera, i la delegada de l’empresa pública a Alacant, Pilar García Reche, han mantingut este matí a Dénia una reunió de treball amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, La Xara, Gata de Gorgos, Teulada i Calp per a informar-los de la situació en què es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la línia 9 del TRAM d’Alacant, així com del funcionament del servici d’autobús que es presta entre estes poblacions.
García de la Bandera ha anunciat que “en el pròxim mes de novembre començaran els treballs renovació de via, condicionament d’infraestructura d’estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d’euros i un termini d’execució previst d’un any”.
 
De forma paral·lela a estes obres, prosseguiran els treballs per a ampliar els sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP entre Calp i Dénia.
 
“Les actuacions previstes seguixen la programació anunciada i al gener de 2017 es licitaran les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, i continuaran els tràmits per a la contractació de les actuacions previstes en els trams Teulada-Gata i Gata-Dénia i completar així el procés de modernització de la Línia 9 en 2019”, ha explicat el director gerent de FGV. 
“El govern valencià i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant tant temps”, ha assegurat el director gerent de FGV abans d’afegir que “durant anys s’ha deixat a este tren sense inversions però l’actual Consell té un pla clar per a modernitzar i actualitzar este traçat”. 
 
Servici alternatiu d’autobús entre Calp i Dénia

García de la Bandera ha explicat que el servici alternatiu d’autobús que presta FGV des del passat 28 de juliol, quan es va suspendre la circulació ferroviària entre Calp i Dénia, “està funcionant amb normalitat i complint els horaris establits i d’enllaç amb els trens que arriben a l’estació de Calp”.
 
FGV presta des del passat 20 d’agost servici de trens i autobusos entre Benidorm i Dénia, cada 60 minuts, en compte dels 75 minuts que es realitzaven amb anterioritat, la qual cosa permet oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia.
 
A més l’empresa de transport ha ampliat la franja horària de prestació del servici afegint un tren i un autobús més per sentit. Actualment, el primer autobús arriba a Dénia a les 7:41 hores, la qual cosa garantix l’arribada dels jóvens de la Marina Alta a l’IES Historiador Chabàs, i l’últim tren arriba a Dénia a les 22:45 hores.
 
Al seu torn, per a donar cobertura a la demanda de viatgers del primer servici d’autobús que arriba a Dénia este servici es presta amb dos autocars, la qual cosa garantix el transport de bicicletes. Al migdia el servici d’autobús que ix de Dénia a les 14:45 hores es presta amb dos autobusos pel mateix motiu. Els usuaris poden obtindre més informació en la web tramalicante.és i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...