Data
20 de September de 2009

FGV Edita el llibre ?Ficcions i Records? amb relats dels treballadors de l’empresa

  • És la segona edició d’este concurs literari dirigit als treballadors de València i Alacant.
  • L’obra inclou relats breus i anècdotes protagonitzades per empleats de l’empresa.
Presentación del libro
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha editat el llibre “Ficcions i Records”, elaborat amb escrits dels propis treballadors de l’empresa. La presentació del mateix s’ha produït en el saló d’actes de València Sud i ha comptat amb la presència, a més de la directora gerent de FGV, Marisa Gràcia, de Sergi Olcina, presentador del programa de Ràdio Nou “La calaixera” i l’il·lustrador José Cardona, “El Persa”.
“Ficcions i Records” és el resultat del concurs literari que va organitzar FGV el passat any 2008 per als seus propis treballadors. En el concurs es van presentar 27 relats curts de tema lliure, 19 microrrelatos i 12 anècdotes ferroviàries, amb la narració escrita d’esdeveniments viscuts en l’àmbit de FGV. El fet d’arreplegar els relats i anècdotes guanyadores en este llibre, a més d’un document inèdit, pretén donar a conéixer els esdeveniments que han ocorregut en l’àmbit de l’empresa, que aconseguisquen sorprendre i fer somriure a molts, identificant-se vegades algunes ocasions amb el propi escrit.
L’obra arreplega els relats curts, microrrelatos i anècdotes ferroviàries dels empleats de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, seleccionats entre la totalitat dels participants que van presentar els seus escrits en la primera edició d’este concurs literari. El guanyador del II Concurs Literari FGV ha sigut, en l’apartat de micorrelatos, Antonio Sáez Cárcel amb la seua obra “Ariadna i l’embruixament de Gea”. En relats curts, el primer premi ha recaigut en Antonio Beteta Aixares per “Seixanta anys abans, seixanta anys després” i, en la secció anècdotes ferroviàries, el màxim guardó ha sigut per a Víctor López de l’Oliva amb “Benisanó, 120 anys sense estació de trens”.
Els escrits que han obtingut el primer lloc han sigut recompensats amb un import de 500 euros cada un; als segons premis se’ls va atorgar 300 euros i als tercers 100 euros.
 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...