Data
22 de February de 2012

FGV exposa el seu model de Responsabilitat Social Corporativa en l’Assemblea General d’Alamys

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) exposarà en la XXV Assemblea General de l’Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis (Alamys) el seu actual model de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en el marc d’una reunió que, davall el lema “Present i futur de la mobilitat en Iberoamèrica”, congrega en la ciutat mexicana de Guadalajara del 20 al 24 del present mes de novembre a representants de les principals empreses ferroviàries d’Espanya, Portugal i Llatinoamèrica.  

L’Assemblea General d’Alamys es reunix anualment i està integrada pels directius de cada un dels membres principals. És l’òrgan màxim de decisió de l’associació i en les seues reunions fixa la política a seguir, encomanant als diferents òrgans aquelles tasques que considera necessàries per a la consecució dels seus objectius. Es dóna la circumstància que l’organització complix enguany el seu 25 aniversari, la qual cosa conferix un caràcter especial a la cita.
 
FGV, membre principal d’Alamys, posseïx en l’actualitat la vocalia primera del Comité de Direcció de l’associació i és l’empresa encarregada de la coordinació del grup de treball sobre Metros lleugers i tramvies. Com a conseqüència d’estes responsabilitats, l’empresa pública valenciana assistirà a la sessió privada del Comité de Direcció i a la reunió plenària de Membres Principals que se celebren hui i que seran l’antesala de l’Assemblea General que es desenvoluparà la setmana que ve.
 
FGV i la RSC
 
En concret, el dia 24, FGV participarà en el panell “Els metres d’Alamys i la Responsabilitat Social”, en la que s’explicaran els models en esta matèria de Medellín i Guadalajara (Mèxic), Buenos Aires (Argentina) i Comunitat Valenciana. En la ponència, s’abordarà el model de RSC que s’aplica en l’empresa pública valenciana de transport.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, conscient de la importància de generar un sentiment de pertinença entre els seus treballadors com a fórmula que garantisca un clima laboral de confiança i compromís, promou el vessant interna de la seua Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per a gestionar de manera social, sostenible, ètica, humanista i solidària els Recursos Humans de l’empresa, generant un teixit social consistent que cohesione als seus treballadors com a part d’un mateix tot.
 
A més, com a empresa pública, FGV té plena consciència que la seua activitat està, finalment, orientada al servici de la comunitat en què du a terme les seues actuacions i assumix el compromís amb la societat en què s’inserix, dirigint-se al conjunt de la ciutadania per a propiciar un fòrum solidari capaç de desenvolupar activitats de conscienciació entre els usuaris, implicant-se així en la busca de solucions als problemes que afecten la societat actual. 
 
Per tant, FGV farà insistència en què no desenvolupa la Responsabilitat Social Corporativa com una moda passatgera o un producte de màrqueting, sinó com una forma treballar i viure conseqüent amb els seus valors i el producte (mobilitat sostenible) que s’oferix als clients i a la societat.
 
Alamys
 
En l’actualitat, 41 sistemes metropolitans de transport massiu d’11 països (Espanya, Portugal, Mèxic, Panamà, Santo Domingo, Puerto Rico, Argentina, Brasil, Colòmbia, Equador i Veneçuela) són membres principals d’Alamys, als que se sumen 73 membres adherents -organitzacions de transport urbà o suburbà i empreses proveïdores de materials i servicis- i membres honoraris.
 
Alamys és una associació constituïda amb empreses del sector ferroviari, tant pel que fa a l’operació com a la gestió d’infraestructures. En este sentit, té com a objectius ser un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixements i experiències entre els seus membres per a contribuir a l’augment de la productivitat, l’optimització de recursos, la modernització d’infraestructures i dels mètodes de gestió amb la finalitat última de la millora en els servicis a l’usuari.
 
 
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...