Data
27 de December de 2014

FGV ha adjudicat ja més 17 milions d’euros en actuacions incloses en el Pla de Modernització de la L-9 del TRAM

El Consell ha valorat l’informe presentat per la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, sobre el Pla de Modernització de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat ja més de 17 milions d’euros en distintes actuacions corresponents a aquest Pla de Modernització que està dotat amb més de 40 milions d’euros de pressupost i un termini d’execució fixat fins a l’any 2020.

Les actuacions previstes redundaran en més seguretat i confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.

Entre les adjudicacions efectuades destaquen la redacció del projecte i execució de les obres de senyalització, energia i comunicacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, Benidorm-Dénia, per un import de 8.027.948 euros, i la redacció del projecte i execució de les obres d’instal•lació d’un Sistema de Protecció Automàtic de Tren (ATP), sistema de seguretat que actualment funciona en la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant, per 4.713.738,92 euros.

Les actuacions previstes permetran renovar els enclavatges, connexions, quadros elèctrics i sistemes de telecomunicacions existents i instal•lar sistema d’ajuda a la conducció ATP que supervisa la conducció dels trens en circulació, incrementant les condicions de seguretat de la línia.

També s’ha adjudicat l’adquisició de roïnes i carrils per a dur a terme la renovació de les vies de la línia fins a Calp amb un pressupost de 1.468.558,67 euros.

Al seu torn, s’ha adjudicat el concurs per a la millora tècnica dels sis trens dièsel de la sèrie MAN 2.500 en servei actualment per 2.424.599 euros. L’objectiu que es perseguix amb aquesta actuació és doble. D’una banda, es pretén prolongar la vida útil d’aquestes unitats en, almenys, huit anys més i, d’un altre, es vol millorar les seues condicions de circulació i confortabilitat.

Quant a contractes de menor quantia, FGV ha adjudicat per un import de 398.997,50 euros, la redacció dels projectes de renovació de via en els trams compresos entre Altea- Calp i Calp-Teulada; la renovació de trams de via, optimització de traçat i millora del confort en la Línia 9 per 228.658,12 euros, IVA inclòs.

Una vegada conclòs el projecte es licitaran les obres dels trams Altea- Calp i Calp-Teulada de manera que estarien completades les actuacions principals d’aquest Pla de Modernització.

Amb aquestes adjudicacions el Pla de Modernització de Línia 9 haurà completat gran part dels objectius establides fins a l’any 2016, període en què estava previst invertir uns 20 milions d’euros, aconseguint que la connexió entre Benidorm i Dénia siga equiparable amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

A més aquest mateix any, s’ha licitat per 495.919,71 euros, la prestació de serveis de direcció d’obres i assistència tècnica per a les obres de senyalització, energia, comunicacions i ATP de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.

Cal tindre en compte que la primera de les obres d’aquest Pla de Modernització ja està completada i correspon al condicionament i renovació d’un tram d’1,8km de longitud entre l’estació de Benidorm i el baixador de Disc Benidorm. El pressupost total d’aquests treballs ascendix 2.318.725,76 euros i el seu termini d’execució ronda els cinc mesos i mig.

La longitud d’aquesta línia és de 50,8 quilòmetres en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servei, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2013 va transportar 733.982 viatgers.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...