Data
14 de July de 2023

FGV ha obert hui a la circulació el nou viaducte del TRAM d’Alacant sobre el barranc del Quisi a Benissa

  • Aquesta nova infraestructura permet que els nous trens duals que circulen per la Línia 9 unisquen Dénia i Calp de manera directa sense necessitat de realitzar transbord
  • L’actuació ha comptat amb un pressupost de 9,8 milions d’euros, IVA inclòs, finançats per la Unió Europea

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert a la circulació, des de l’inici del servei de hui divendres 14 de juliol, el nou viaducte del Quisi a Benissa, pertanyent a la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

L’obertura del viaducte s’ha realitzat una vegada completats els treballs necessaris per a enllaçar de la nova infraestructura amb el traçat de la Línia 9 que van començar el passat 1 de juliol.

En aquests últims 15 dies s’han completat també les proves de càrrega, la comprovació de tots els elements tècnics de senyalització i comunicacions, així com la formació del personal que circula pel tram que entra en servei. En l’actualitat, s’està completant els treballs de condicionament i reurbanització de la zona afectada per les obres.

El nou viaducte del Quisi, amb un pressupost de 9.857.534 euros, IVA inclòs, està situat aigües avall respecte a l’original, amb una alineació obliqua i una longitud de 370 metres. La variant possibilita el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és finançada per la Unió Europea.

El pont original sobre el barranc del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de les obres de la línia ferroviària entre Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació.

Una vegada que han finalitzat les obres està previst reconvertir-ho en part d’una via verda per al gaudi de tota la ciutadania.

Després de la finalització d’aquesta obra, la Generalitat té previst iniciar en els pròxims mesos els treballs de renovació dels ponts del Algar i Mascarat, situats a Altea, i pertanyents a també a la Línia 9 del TRAM d’Alacant.

Notícies relacionades

19 - 12 - 2023

El ple del Consell aprova prorrogar la reducció del 50% en els títols multiviatge i l’Abonament Jove Temporal Gratuït

El descompte per als títols multiviatge i abonaments temporals s'amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat...
15 - 12 - 2023

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’una amenaça terrorista en l’estació de Luceros

Personal d'FGV, diferents organismes i entitats han participat en la resolució d'esta hipotètica incidència que s'ha localitzat en l'estació més...
25 - 11 - 2023

Més de la meitat dels usuaris de TRAM d’Alacant viatja per motius de treball o estudis

Un 40,8% es desplaça per motius laborals i el 21,3% per qüestions acadèmiques El 58,6% resideix a Alacant ciutat, un...