Data
29 de March de 2013

FGV ha rebut enguany a setze delegacions nacionals i estrangeres atretes pel model d’explotació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut en el que va d’any a setze delegacions nacionals i estrangeres atretes pel seu model d’explotació. En concret, nou comissions van visitar el TRAM Metropolità d’Alacant i altres set Metrovalencia.

Països com Gran Bretanya, Alemanya, Israel, Indonèsia, Àustria, El Salvador, Equador, Brasil, Lituània i Argentina s’han interessat per la xarxa ferroviària de la Generalitat Valenciana, a més dels participants d’un curs nacional sobre gestió d’infraestructures ferroviàries.
 
Responsables d’operadores de transport, concessionàries i organismes públics o privats amb responsabilitats en la gestió de mobilitat de viatgers o fins i tot tècnics en formació, alumnes o professors d’universitats han acudit a la Comunitat interessats per diferents qüestions sobre la gestió del metro, el tramvia, el tren-TRAM –Únic de les seues característiques a Espanya- i les xarxes ferroviàries d’Alacant i València.
 
El TRAM d’Alacant
 
Nou delegacions d’operadors de transport han visitat en el que va d’any la província d’Alacant per a conéixer el model d’explotació del TRAM Metropolità d’Alacant.
FGV ha rebut a una delegació de l’empresa britànica Northern Rail. Els seus responsables estudien implantar composicions semblants en el desenrotllament de les comunicacions interurbanes del nord del Regne Unit. El TRAM també ha rebut la visita d’una delegació del Parlament Britànic per a conéixer de primera mà el sistema i funcionament d’aquesta xarxa de transport.
 
També s’han desplaçat fins a Alacant els responsables de transports de la ciutat alemanya de Karlsruhe, ubicada prop de la frontera d’Alemanya amb França, interessats a comprovar de “in situ” les prestacions dels tren-TRAM en circulació per la xarxa alacantina.
 
Posteriorment, els responsables d’una delegació d’Israel van arribar fins a les instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant. Es tracta de la segona vegada que una delegació de l’empresa Yefe Nof LTD, de la ciutat d’Haifa, viatja fins a Alacant, degut el seu interés per conéixer el funcionament de la xarxa TRAM i dels tallers d’El El Campello.
 
El TRAM també ha captat l’atenció de representants d’una delegació d’Indonèsia perquè una vintena dels seus tècnics es formaren en el funcionament dels tren-TRAM. D’altra banda, FGV ha rebut membres del govern de la regió d’Alta Àustria, els que han conegut la xarxa del TRAM d’Alacant.
 
També han posat interés en el TRAM d’Alacant els responsables d’una delegació d’El Salvador, els que van explicar que el ferrocarril va caure en desús en el seu país després de la guerra civil, per la qual cosa estan estudiant la seua recuperació i fixant-se en models tan eficients com el TRAM Metropolità d’Alacant.
 
Així mateix, el Ministeri d’Ambient d’Equador ha conegut l’impacte ambiental del model alacantí de FGV. La delegació equatoriana s’ha mostrat especial interés per les cotxeres i tallers, la certificació ISO, el Post de Comandament i les obres del túnel de la Serra Grossa.
 
Finalment, el TRAM ha acollit la visita d’una delegació de la ciutat alemanya de Chemnitz, interessada a comprovar el funcionament dels tren-TRAM que presten servei en la Línia 1 del TRAM Metropolità d’Alacant i que comunica l’estació d’Estels amb Benidorm. L’operadora pública germànica pretén conéixer les característiques del material ferroviari i el model d’explotació que s’empra en el TRAM.
 
Metrovalencia
 
La xarxa de Metrovalencia, per la seua banda, ha rebut fins al moment la visita de set delegacions de companyies operadores de transport interessades, tant per la tecnologia ferroviària utilitzada, com per les seues instal·lacions.
 
Al febrer, representants de l’empresa brasilera Bom Sinal, encarregada de desenrotllar el metro de Fortalesa a Brasil, s’han desplaçat fins a les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a conéixer el material mòbil utilitzat en la xarxa de Metrovalencia i el manteniment que es realitza de les unitats més modernes que oferixen servei en l’explotació de València i la seua àrea metropolitana.
 
Metrovalencia també ha cridat l’atenció de la delegació equatoriana de la província de Santo Domingo dels Tsáchilas per a conéixer les diferents instal·lacions logístiques i de transport. 
 
A banda de visitar el TRAM d’Alacant el passat juliol, la delegació de la regió d’Alta Àustria també ha acudit a les instal·lacions de València Sud per a conéixer les xarxes de transport, el funcionament i les prestacions dels trens i tramvies de Metrovalencia, fabricats per Vossloh, i que presten servei en les línies que gestiona FGV.
 
També, un grup de professionals turístics de Lituània, que desenrotllen un projecte sobre la gastronomia valenciana i la seua transcendència social, han visitat les instal·lacions de Metrovalencia per a conéixer el contingut de la campanya “La paella viatja en metro-El metro és teu: gaudix-ho”. Es tracta d’una promoció, protagonitzada pels ingredients de la paella, en la que FGV trasllada als viatgers missatges sobre el bon ús del metro, així com aconsellar els clients com desplaçar-se de manera més agradable i còmoda en el metro i el tramvia, respectant sempre les més elementals normes de convivència i urbanitat.
 
Més tard, una delegació de la localitat argentina de Rosario va visitar les xarxes de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant per a conéixer el material mòbil i les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ja que pretén construir una malla tramviària en el país, firmant un conveni de col·laboració amb FGV per a ajudar a posar en marxa un xarxa tramviària en la dita ciutat.
 
Per un altre costat i en l’àmbit nacional, Metrovalencia ha acollit el passat mes a un grup d’alumnes del curs “Manteniment i explotació d’infraestructures ferroviàries” que es desenrotlla en el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Comunitat Valenciana. L’objectiu d’aquestes jornades és el de formar els professionals implicats en la xarxa d’infraestructures de transport i, en particular, de la xarxa ferroviària, per a millorar el procés constructiu de tals infraestructures i el seu manteniment.
 
Finalment, una delegació de la Universitat d’Uberlandia de Brasil, composta per professors i tècnics, ha visitat aquest mes de desembre les instal·lacions de Metrovalencia per a conéixer el material mòbil i la xarxa del tramvia i la coordinació des del Post de Comandament de les distintes línies d’esta manera de transport.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...