Data
20 de September de 2015

FGV i FGC firmen un conveni per a impulsar projectes internacionals de manera conjunta

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han firmat un conveni de col•laboració amb l’objectiu d’afrontar oportunitats de negoci de projecció estatal i internacional de gran envergadura. L’acord de col•laboració firmat per Pablo Cotino, director gerent de FGV, i Enric Ticó, president de FGC, part amb una duració de dos anys i permetrà expandir internacionalment les dos companyies.

Les dos empreses públiques dedicades a l’explotació de línies ferroviàries exposen amb este conveni la seua voluntat de col•laborar i participar en la comercialització i execució dels diferents projectes, tant en solitari com amb altres possibles operadors.

Els projectes que comprén esta iniciativa inclouen camps com el del disseny funcional de les superestructures d’explotació, dels sistemes de transport o dels sistemes de gestió de l’explotació i operació, la posada en funcionament de l’explotació, el disseny de tallers i instal•lacions de manteniment, la formació de tècnics de manteniment i maquinistes, i l’homologació de conductors, entre altres.

Col•laboració de FGV en altres projectes internacionals

Des de FGV, i gràcies a l’experiència acumulada des de fa més de 25 anys en la gestió de línies urbanes i interurbanes ferroviàries, es col•labora també junt amb altres empreses en projectes de gestió i implantació de nous servicis de transport ferroviari en Santos (Brasil), Abu Dhabi (Emirats Àrabs), Rosario (Argentina) i Bogotà (Colòmbia), activitat que suposa uns ingressos addicionals a la labor pròpia de l’empresa.

FGV està en condicions de participar en la planificació dels elements que integren el sistema de circulació de la futura xarxa i la seua disposició operativa, la selecció del material mòbil segons les necessitats i característiques del traçat i la demanda, així com la preparació del personal que participarà en l’explotació. Una vegada l’explotació està en servici, l’empresa també està en disposició de garantir el funcionament correcte de la nova xarxa en totes aquelles qüestions que possibiliten oferir un servici de qualitat al client.

Altres acords de col•laboració de FGC

Amb la firma d’este conveni, FGC fa un pas més en el seu projecte d’expansió internacional. En els últims anys, FGC Internacional ha intensificat la seua activitat en països com Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col•laborant amb institucions internacionals per a impulsar projectes constructius, de gestió de l’operació del sistema ferroviari, i amb millores en l’àmbit tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...