Data
10 de April de 2012

FGV i Vossloh impartixen formació a tècnics de l’empresa de ferrocarrils d’Indonèsia en els tallers d’Alacant

 

indonesiosFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha dut a terme a Alacant un curs de formació a personal de l’equip tècnic de l’empresa que gestiona els ferrocarrils a Indonèsia. L’entitat de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, junt amb Vossloh, empresa referent de la Comunitat Valenciana de fabricació de material mòbil ferroviari, han col·laborat en esta iniciativa.

FGV compta amb una dilatada i àmplia experiència en el disseny, explotació i manteniment de servicis tramviaris i ferroviaris de transport de viatgers. Al mateix temps, està desenvolupant línies d’assessorament i assistència tècnica a altres empreses relacionades amb el sector (ferroviàries, fabricants de material mòbil, enginyeries, un altre tipus de consultores, etcètera) dins i fora de les nostres fronteres.
 
El fabricant alemany amb seu a Albuixech, per la seua banda, és el responsable de desenvolupament i comercialització dels vehicles tren-TRAM, que FGV opera en la seua xarxa d’Alacant, i és l’encarregat també de realitzar el seu manteniment en les cotxeres i tallers del TRAM en El Campello. 
És este context, ambdós entitats han subscrit un protocol de col·laboració que servisca com marc de referència per a totes aquelles accions que puguen derivar en la consecució d’interessos comuns, com són la formació, l’assessorament i assistència tècnica de corporacions i organismes relacionats amb el sector ferroviari, com és el cas dels ferrocarrils indonesis.
 
El país asiàtic ha mostrat el seu interés per implantar servicis i productes semblants a què FGV manté en la seua xarxa del TRAM, per la qual cosa una delegació de 20 tècnics de l’empresa que gestiona els ferrocarrils a Indonèsia ha viatjat fins a Alacant per a rebre formació tècnica, impartida pel personal de Vossloh, durant una setmana. En eixe període, van aprendre tot el que és necessari sobre el servici de manteniment dels trenes-TRAM, així com les tècniques i ferramentes aplicades per Vossloh en les instal·lacions de FGV Alacant.
 
Ens de la Mobilitat de Rosario
 
FGV va firmar la setmana passada un altre conveni de col·laboració amb Ens de la Mobilitat de Rosario (EMR), d’Argentina. Este acord té com a objectiu fomentar la col·laboració i cooperació entre ambdós entitats i desenvolupar actuacions relacionades amb la gestió del projecte de la xarxa de tramvia d’esta ciutat argentina.
 
L’acord establix que FGV col·laborarà amb EMR en l’elaboració d’estudis, informes i plans relatius al disseny i planificació d’explotacions ferroviàries; formació del personal i aplicació de noves tecnologies; posada en marxa i gestió de l’explotació; i implantació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient.
 
FGV va iniciar l’any 2009 el seu camí com a consultor extern en matèria de transport ferroviari i com a fruit d’esta decisió participa en Logitren, primera empresa de transport ferroviari de mercaderies de la Comunitat Valenciana, i col·labora en el projecte del tranvia d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs), entre altres col·laboracions empresarials.  

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...