Data
27 de January de 2010

FGV incia les obres de reforma de les andanes de l’estació de la Marina del TRAM d’Alacant

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant ha iniciaat els treballs de reforma condicionament de les andanes de l’estació de la Marina de la Línia Alacant-Dénia. Segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la pasada setmana, l’import d’adjudicació de les obres ascendix a 419.544,57 euros, mentres que el termini d’execució de les mateixes és de tres mesos.

 

Esta actuació ve a completar el pla de rehabilitació de l’estació de la Marina d’Alacant, la primera fase d’obres del qual va començar fa cinc anys amb la reforma integral de l’emblemàtic immoble de l’estació –Patrimoni Ferroviari de la Generalitat Valenciana i inclòs en la relació d’edificis catalogats del Pla General d’Alacant- i que va permetre inaugurar, a l’agost del passat any, el nou edifici.

 

En esta segona fase, el projecte de reforma inclou rebaixar la cota de tot l’entorn de l’estació de la Marina a 32 centímetres, a fi d’adequar-la a l’altura dels actuals tramvies. Esta actuació permetrà reubicar la parada de l’estació, actualment en l’extrem sud-oest de la parcel·la, junt amb l’edifici de la mateixa, amb la qual cosa es guanya en accessibilitat.

 

Les obres de condicionament se centren en la substitució del paviment existent i en la redistribució de les zones enjardinades i d’espera. El mobiliari urbà com a papereres, bancs, cartells informatius, aparcament per a bicis, marquesina i fanals, així com baranes, se substituirà per un altre de nou disseny.

 

Els treballs inclouen també l’execució de muretes de formigó armat per a la formació de jardineres i delimitació de zona de quiosc, així com l’execució de jardineres i zones verdes amb massissos de subarbustos variats, mantenint-se i arreglant-se les palmeres existents.

 

El projecte d’execució contempla el derrocament de la caseta d’instal·lacions adossada a l’edifici de neteges, així com el condicionament de l’entorn del moll existent en l’edifici annex. Entre les actuacions destaca també la col·locació d’una línia paral·lela a la vora de l’andana amb una peça de paviment destinada per a les persones invidents.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...