Data
11 de February de 2018

FGV informa els ajuntaments de Calp i Teualada del pròxim inici de les obres de renovació de via entre estes localitats

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha informat els ajuntaments de Calp i Teulada que l’empresa pública iniciarà en breu les obres de renovació de via i condicionament de la infraestructura de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant (Benidorm-Dénia), entre les estacions d’estes dos poblacions
 
Les reunions celebrades entre la directora de FGV a Alacant, Pilar García Reche, i la segona tinent alcalde de Calp, Ana Sala, i l’alcalde de Teualda, Carlos Llinares, han servit per a explicar els detalls de l’obra que no afectarà el traçat actual. El pressupost d’esta actuació ascendix a 16,3 milions d’euros i el termini d’execució és de 12 mesos, incloent les actuacions en túnels, ponts i estructures en la línia.
 
FGV té previst renovar els ponts del Quisi i Ferrandet a Benissa i els situats sobre la carretera N-332 en Teulada i Gata de Gorgos. En concret, se substituiran els taulers dels dos ponts i es realitzaran reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques. Les actuacions prèvies consistiran en operacions de senyalització, desmuntatge de via i instal·lacions ferroviàries sobre els ponts.
 
Estes actuacions formen part dels treballs que la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix la Consellera María José Salvador està executant per a modernitzar la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia. El pressupost conjunt de les intervencions previstes supera els 130 milions d’euros i els terminis per a recuperar la circulació ferroviària entre Calp i Dénia en 2019 s’estan complint, segons el que preveu.
 
L’objectiu d’estes inversions que és mantindre l’explotació en funcionament, garantint la qualitat del servici amb uns estàndards de qualitat semblants a la resta de la xarxa de FGV a Alacant. Després d’esta actuació continuaran els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en el tram Teulada-Dénia per a completar així el procés de modernització de la Línia 9.
 
Des de FGV també s’ha explicat als ajuntaments de Calp i Teulada que, una vegada finalitzades les obres de renovació del traçat, s’incorporaran sis nous trens de propulsió dual diésel-eléctrica per a esta línia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...