Data
16 de February de 2014

FGV inicia el dilluns les obres de renovació de via en el tram Benidorm-Disc Benidorm

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà el dilluns 18 de novembre les obres de condicionament d’infraestructura i renovació de via en el tram comprés entre Benidorm i Disc Benidorm, d’1,8 quilòmetres de longitud, de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant (Benidorm-Dénia). Aquestes actuacions compten amb un pressupost total de 2.758.625 euros que, amb l’Impost del Valor Afegit, s’eleva fins als 3.337.936 euros.

Les obres tindran una duració de cinc mesos i mig i, durant els tres i mig primers, s’hauran d’interrompre les circulacions ferroviàries des de Benidorm fins a L´Alfas del Pi , per la qual cosa se suprimirà el pas de trens en els baixadors de Disc Benidorm i Camí de Coves.

Durant aquest temps, FGV posarà a disposició dels seus usuaris un servei d’autobús alternatiu entre Benidorm i L´Alfas del Pi, des d’on es podrà continuar el viatge amb tren als destins triats.

Els clients que vullguen desplaçar-se per la Línia 9 poden informar-se dels horaris en la pàgina web tramalicante.Es, en el telèfon 900 72 04 72, i en els cartells distribuïts en les estacions de la xarxa i en l’interior dels trens de la Línia 1 i Línia 9.

Descripció de l’obres Benidorm-Disc Benidorm

La primera de les intervencions previstes és la consolidació de la infraestructura existent, amb la construcció d’un viaducte de 135 metres sobre el terraplé; la millora de distints terraplens en el tram i la construcció de murs de contenció per a garantir l’amplària de plataforma per a la nova superestructura de la via.

La segona de les actuacions és la millora de les condicions de desaigüe de les obres de drenatge, així com la geometrización de la via per a fer possible la citada nova superestructura de via. El tercer treball a escometre és la renovació de la pròpia superestructura, substituint el carril existent de 45 kg/ml pel carril tipus UIC 54; el canvi de les roïnes de fusta que encara queden instal•lades i fixacions rígides per roïnes de formigó i fixacions elàstiques; i l’eliminació del balast calcari i reposició de balast silici.

Finalment es realitzaran una sèrie d’actuacions que afecten les instal•lacions com són: l’execució de massissos per a una possible electrificació de la via, la implantació de les canalitzacions per a instal•lacions de seguretat i de comunicacions i el tractament dels passos a nivell.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...