Data
04 de February de 2010

FGV inicia els cursos del nou Pla d’Autoprotecció entre els treballadors del TRAM d’Alacant

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant ha començat a impartir entre els seus 377 treballadors els cursos del nou Pla d’Autoprotecció, document que “establix el sistema d’accions i mesures encaminades a previndre i controlar els riscos sobre les persones i els béns, a donar respostes adequades a les possibles situacions d’emergència i a garantir la integració d’estes actuacions amb el sistema públic de protecció civil”.

 

Estos cursos, que es van iniciar dimarts passat, 20 d’octubre, en els Tallers d’El Campello, consistixen en classes teoricopràctiques de 4 hores de duració impartides pel Consorci Provincial de Bombers -dependent de la Diputació Provincial d’Alacant-, cursos amb què es pretén formar tots els empleats de FGV davant de qualsevol situació d’emergència que es puga donar en la Línia Alacant-Dénia.

 

Així, un grup de vint empleats va rebre nocions sobre totes les situacions d’emergència que es poden donar en la línia que gestiona FGV a Alacant i va aprendre la forma d’ús dels extintors en cas d’incendi, així com com s’ha d’actuar en cas de fum intens en estacions i subestacions.

 

Durant estos cursos, que s’impartiran al llarg dels pròxims tres mesos en instal·lacions de FGV, del Cos de Bombers d’Alacant i Bombers de Diputació, s’entrega als empleats un manual d’actuacions específic per a cada categoria (maquinistes xarxa elèctrica; maquinistes xarxa dièsel; Post de Comandament i resta de llocs).

 

No obstant això, este nou Pla d’Autoprotecció de FGV és un document viu, la qual cosa significa que està obert a rectificacions i ampliacions depenent de les necessitats que vagen sorgint en cada moment, per la qual cosa els cursos se n’aniran repetint davant de qualsevol novetat en el document.

 

El nou Pla d’Autoprotecció, que deriva del Reial Decret 393/2007 i que va ser registrat per FGV en la Conselleria de Governació el passat 10 de juny, diferix de l’anterior Pla d’Emergència en què obliga tots els empleats a estar informats i formats sobre el seu contingut. A més, en el seu capítol 6, establix un organigrama que fixa en orde de responsabilitats les categories de director del pla, cap d’Emergències, cap d’Intervenció, equip de suport i equips d’emergència de primera i segona intervenció.

 

Així, és el director del Pla d’Actuació en Emergències  el màxim responsable i encarregat de posar en marxa el Pla d’Actuació així com de mantindre els contactes amb els Cossos de Seguretat de l’Estat. Tant el director com el cap d’Emergències no tindran obligació d’estar en el lloc del sinistre per a fixar les directrius que han de prendre’s en cada cas, quelcom que no ocorre amb el cap d’Intervenció, que estarà en el lloc del succés.

 

Per la seua banda, l’equip de suport estarà compost per direccions tècniques i guàrdies de manteniment, mentres que els equips d’emergència de primera intervenció els formaran maquinistes, USIS o personal d’estacions, i els de segona intervenció personal extern a FGV.

 

El Pla d’Autoprotecció inclou també la realització d’un simulacre, com a mínim un a l’any, en el que a més de personal de FGV participen els Cossos de Seguretat de l’Estat, com a Policia Local, autonòmica i Nacional, així com de Bombers.

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...