Data
25 de March de 2023

FGV inicia la substitució de seients de tramvies de TRAM d’Alacant per a augmentar les places reservades i millorar el seu manteniment

  • Aquesta actuació millora les condicions d’accessibilitat de les unitats en augmentar el nombre de llocs reservats
  • El procés de substitució afecta a Alacant i Metrovalencia amb una inversió superior al mig milió d’euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de substitució de 10.000 seients dels metros i tramvies de TRAM d’Alacant i Metrovalencia per altres nous.

L’objectiu d’aquesta actuació que compta amb un pressupost de mig milió d’euros és augmentar les disponibilitat de places accessibles a l’interior de les unitats i aconseguir un millor manteniment dels seients. Els nous equipaments, més ergonòmics que els actuals, s’han dissenyat en dos colors, gris i blau, per a diferenciar la utilització general i la dels seients reservats.

En concret, aquest canvi afecta a 10.180 seients, dels quals 7.504 corresponen als 62 metros que circulen per Metrovalencia; 1.848 als 44 tramvies de la sèrie 4200 que es desplacen tant per la xarxa de València, com per la d’Alacant, i l828 dels 9 tren-TRAM del TRAM d’Alacant.

FGV ja va realitzar l’any passat aquest procés de canvi als tren-TRAM d’Alacant, per la qual cosa el canvi afecta a totes les unitats que componen el material mòbil de l’empresa pública, excepte els tramvies Siemens de Metrovalencia, que ja disposen de seients d’aquestes característiques.

Més places reservades

Amb aquesta actuació es milloren les condicions d’accessibilitat de les unitats, augmentant-se el nombre de seients reservats per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) no usuàries de cadira de rodes. Les unitats 4300 augmenten en un 7% el nombre de places reservades, per la qual cosa els metros de quatre cotxes disposaran de 24 places reservades de color blau i els de cinc de 30.
En les unitats del tramvia de la sèrie 4200 de València i Alacant el nombre de places accessibles augmenten en un 15%.

En les unitats de metro, i com a resultat de la col·laboració amb ONCE, s’han habilitat seients reservats al costat de les portes de les capçaleres, espais especialment habilitats, on es concentren al tren i en l’andana, les ajudes i elements tècnics de suport per a facilitar el viatge a persones amb discapacitat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...