Data
08 de May de 2018

FGV iniciarà enguany la rehabilitació del viaducte del Barranco d’Aigües de la Línia 1 del TRAM d’Alacant en El Campello

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà enguany el projecte de reparació, rehabilitació i millora del viaducte situat en el barranc d’Aigües de la Línia 1 del TRAM´d’Alacant (Luceros-Benidorm), en el terme municipal d’El Campello.  L’import de l’actuació és de 2.124.578 euros, IVA inclòs.
 
Com a part del projecte està prevista la substitució de l’actual tauler metàl·lic per un altre de nou amb llosa superior de formigó i actuar sobre diversos elements de la subestructura. Al seu torn, s’instal·laran nous equips de superestructura de via i de comunicacions.
 
Esta acció forma part dels treballs que realitza FGV en el conjunt de la xarxa del TRAM´d’Alacant per a millorar les condicions de seguretat i qualitat del servici que es presta als usuaris de FGV a Alacant.
 
El viaducte metàl·lic del barranc d’Aigües va ser construït entre els anys 1912 i 1914, com a part de la primera fase de construcció de la línia Alicante-Dénia, amb materials propis d’aquella època.
 
L’actual xarxa del TRAM´d’Alacant té el seu origen en esta línia que es va inaugurar entre Alacant i Altea el dia 28 d’octubre de 1914, i entre Altea i Dénia l’11 de juliol de 1915, amb una longitud total de 92,7 quilòmetres.
 
En el seu moment, es van construir 2,5 quilòmetres de túnels, 7 viaductes, 17 ponts metàl·lics de més de 8 metres, 38 passos inferiors o superiors, 25% del traçat en corbes de ràdio inferior a 500 metres, 35 quilòmetres del traçat en terraplé i 40 quilòmetres en trinxeres, de via única en la seua totalitat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...