Data
02 de November de 2018

FGV instal·la un nou sistema de control d’accés en l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat esta setmana la instal·lació d’un nou control d’accessos en l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant.
 
Esta actuació, pressupostada en 142.448,38 euros, IVA inclòs, s’ha portat de manera complementària als treballs de modernització que s’han realitzat en esta estació, que servix d’enllaç entre la Línia 1 en direcció a Estels i la Línia 9 que arriba fins Dénia.
 
La línia de validació s’ha instal·lat en l’interior del vestíbul amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM d’Alacant. Estos dispositius admeten targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
La xarxa de peatge de FGV a Alacant va implantar en 2007 per primera vegada línies de validació, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM d’Alacant.
 
Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbord entre la Línia 1 (Estels-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en la que conviuen els tren-TRAM de la L1 amb els trens convencionals de la L9. Esta estació registra prop de 40.000 viatgers mensuals.
 
El tancament d’estacions en superfície forma part del conjunt de mesures que ha llançat FGV per a reduir l’índex de frau que es registra en les línies en servici del TRAM d’Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...