Data
06 de March de 2012

FGV instal•la un punt d’informació en l’estació d’Adif d’Alacant per a promocionar els servicis del TRAM

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha instal·lat un punt d’informació en l’estació d’Adif d’Alacant per a promocionar els servicis del TRAM Metropolità d’Alacant entre els usuaris del tren de mitja i llarga distància o de rodalia.
 
L’empresa ha instal·lat en el rebedor de les instal·lacions d’Adif un monitor en què s’oferix informació contínua dels horaris, recorreguts i freqüències dels trens de FGV per a animar als usuaris de Renfe a què continuen el seu viatge en transport públic.
 
FGV té especial interés en què els viatgers que arriben a esta estació sàpien que, a pocs metres, està situat l’accés de les instal·lacions metropolitanes d’Estels, capçalera de les tres principals línies del TRAM en la província.
 
L’estació subterrània d’Estels del TRAM està situada en la plaça que porta eixe mateix nom, a uns 300 metres de l’estació de Renfe i cinc minuts de camí.
 
La proximitat d’ambdós instal·lacions convertix al TRAM en el mitjà de transport més econòmic, ràpid i accessible per a completar el viatge amb tren, tant per als viatgers que arriben com per als que ixen de l’estació alacantina i que poden arribar fins ací amb el metropolità.
 
Des d’Estels ixen trens contínuament cap als més coneguts nuclis turístics de la ciutat, cap a zones en creixement de l’àrea metropolitana i amb destí a altres localitats de la província.
 
Capçalera de tres línies
 
Així, cada mitja hora, ix d’esta estació un tren-TRAM de la L-1 (Estels-Benidorm) que en 70 minuts connecta directament ambdós poblacions i altres municipis costaners com El El Campello, La Vila Joiosa o Finestrat. El TRAM és l’opció més còmoda i ràpida per als viatgers que tenen com a destí estes localitats i que a més són usuaris de Renfe.
 
Fins al El Campello és possible arribar així mateix amb els tramvies de la L-3 (Estels-El El Campello/Vena Lanuza) que ixen del centre de la capital, també cada trenta minuts.
 
D’altra banda, la L-4 (Estels-Platja Sant Joan), igualment amb dos tramvies cada hora, permet arribar a esta important zona turística d’Alacant i a altres barris com Miriam Blasco o Cap Hortes.
 
És a dir, que el TRAM té diverses combinacions que oferixen la possibilitat a bona part dels viatgers de Renfe de realitzar tot el seu recorregut en transport públic, sense necessitat d’utilitzar el cotxe particular. A més, el viatge en TRAM resulta còmode, ràpid i segur i representa un considerable estalvi respecte a l’ús d’un vehicle particular o d’un taxi.
 
Enllaç amb els principals transports públics
 
A més del ferrocarril, el TRAM enllaça amb altres importants xarxes de transport públic de la província com l’aeroport internacional d’El Altet, a què FGV està unida gràcies a la combinació TRAM + bus utilitzada cada vegada per més viatgers. El servici directe d’autobusos que unix el centre d’Alacant i l’aeroport tenen una freqüència de pas de 20 minuts i parades junts amb les estacions d’Estels i Mercat.
 
D’altra banda, tant en la capital alacantina com a Dénia, el TRAM té parades a escassos metros del port que permet arribar a destins com les Illes Balears i altres punts del Mediterrani.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...