Data
27 de May de 2018

FGV intensifica les accions per a reduir el nombre de viatgers sense títol de transport en les seues línies de TRAM d’Alacant i Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a implantar un conjunt de mesures per a reduir l’índex de frau que es registra en les línies en servici del TRAM d’Alacant i que també s’aplicaran en Metrovalencia.
 
Entre les mesures proposades s’ha establit l’increment dels suplements o sancions per viatjar sense títol de transport, que passarà de 50 a 100 euros, a partir del pròxim 1 d’abril. A més es realitzarà una nova planificació i intensificació dels controls que de manera habitual es realitzen en trens i tramvies, comptant amb la col·laboració de la Policia Autonòmica.
 
Les mesures contra el frau també comprenen diferents accions organitzatives i tècniques, com la promoció de la targeta portamonedes TuiN en les seues distintes modalitats, la instal·lació progressiva de línies de validació en les estacions de superfície o l’automatització de l’obertura i tancament dels vestíbuls de superfície.
 
Este conjunt de mesures es complementaran amb les pròximes campanyes informatives i altres accions de conscienciació i comunicació que realitzarà l’empresa pública, amb l’objectiu d’informar els clients.
 
TRAM d’Alacant va tancar el passat exercici amb un índex de frau estimat del 3,86% en el conjunt de les seues línies. Per part de Metrovalencia es va registrar en 2017 un índex de frau estimat del 2,74% en el conjunt de les seues línies. Este percentatge representa la mitjana dels viatgers que accedixen de manera irregular als trens i tramvies, i que són detectats en els controls que de manera constant realitza el personal de l’empresa.
 
En 2017, com resultat dels diferents controls realitzats pel personal d’intervenció de FGV, a Alacant es van imposar un total de 1.708 suplements o sancions econòmiques i 8.559 en Metrovalencia.
 
Els suplements emesos corresponen a persones que viatgen sense el títol de transport, no ho han validat a l’entrada, el títol no complix les seues condicions de validesa, té un contingut il·legible totalment o parcialment, ha caducat, o correspon a una zona diferent de la del viatge realitzat.
 
També es considera frau el d’aquelles persones que viatgen amb un títol de transport personalitzat suplantant a la seua titular o contravenint qualsevol altra norma d’ús, així com als que han recarregat el seu títol de transport en una targeta sense contacte de manera fraudulent.
 
Les persones a qui se’ls impose este suplement, que serà de 100 euros a partir de l’1 d’abril, tenen un termini de pagament de 30 dies naturals, amb el descompte del 50% dins dels primers 15 dies.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...