Data
31 de August de 2020

FGV licita el manteniment d’instal·lacions, ascensors i escales mecàniques del TRAM d´Alacant per 4,1 milions d’euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació dels contractes “Serveis de manteniment i conservació de les instal·lacions i dependències de FGV a la província d’Alacant” i “Serveis de manteniment i conservació d’aparells elevació: ascensors i escales mecàniques en la xarxa de FGV a Alacant” per un import global de 4.185.598,12 euros, IVA inclòs.

 
En el primer contracte, per un valor de 3.302.107,67 euros, IVA inclòs, la  finalitat és realitzar els manteniments preventius i reparacions necessàries, per a mantindre les instal·lacions i dependències de FGV en perfectes condicions de conservació.
 
Per a això, s’unificaran les labors de cristalleria, lampisteria, ferreria, contenidors de neteja, desembossaments de fosses sèptiques, lloguer de maquinària, compra de xicotet material industrial i de ferreteria, reparació de bombes, manteniment porta Lloc de Comandament i barreres d’aparcament, xicotet material de senyalització viària i señaléctica”, que abans s’executaven per part de diferents empreses. 
 
Ascensors i escales mecàniques
 
Per al segon contracte, per un valor de 883.490,45 euros, IVA inclòs, s’ha elaborat un nou plec de condicions una vegada esgotada l’actual adjudicació, en el qual s’han inclòs les noves necessitats que amb el temps, l’experiència i les exigències de millora contínua s’han anat implementant.
 
El nou plec no sols recull un manteniment integral dels ascensors i escales mecàniques, sinó que a més suma treballs per a prolongar la vida útil dels equips i per a la millora de les prestacions que s’ofereixen als clients.
 
D’aquesta forma, el nou contracte incorpora, a més del manteniment de tots els equips, la conservació en horari no comercial; la cobertura total del manteniment correctiu; el manteniment dels elements de seguretat implementats en compliment de la norma UNEEN-115-2; la modernització d’ascensors i escales mecàniques; i el compliment d’Indicadors de Disponibilitat i Fiabilitat que garantisquen i milloren la prestació dels equips.
 
En l’actualitat, el TRAM d´Alacant disposa de 5 ascensors i 14 escales mecàniques per a l’ús dels seus clients, repartits per Luceros (2 i 6, respectivament); Mercado (2 i 4) i Marq-Castillo (1 i 4), a més d’un ascensor en les oficines de  FGV situades en La Marina, i dos ascensors en els tallers Campello.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...