Data
03 de May de 2018

FGV licita el servei d’autobús que es presta entre Calp i Dénia per les obres que es realitzen en la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat per un import de 672.457 euros el servei alternatiu d’autobús que es presta entre les estacions de Calp i Dénia, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’empresa pública oferix este transport des de juliol de 2016, mentres es realitzen les obres de renovació en la Línia 9 del TRAM d’Alacant. 

Els autobusos realitzen parada en la pròpia estació de Calp de FGV; a Benissa, en l’Avinguda del País Valencià,1, i junt amb la parada d’Alsa; en Teulada en la CV 740, parada d’Alsa enfront del pàrquing del polígon industrial; en Gata de Gorgos, en l’avinguda de la Marina Alta, en la intersecció amb l’avinguda de La Pau; La Xara, en l’Avinguda del Mar, 37; i a Dénia en el carrer Doctor Manuel Latur, junt amb l’estació de FGV. 
 
Estos desplaçaments es realitzen principalment per la carretera N-332. El temps estimat per a cobrir els 39 quilòmetres que separen les estacions de Calp
i Dénia és de 60 minuts. FGV ha inclòs en este contracte 32 serveis diaris d’autobús.
 
FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació, més altres dos en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d’Alacant i es poden adquirir en les pròpies instal·lacions de FGV a Alacant, en els municipis afectats. Tots els usuaris poden obtindre més informació en la web tramalicante.és i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.
 
Actuacions en execució i previstes en la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM´d’Alacant.
 
Dins de les inversions previstes per part de la Generalitat per als pròxims anys en la Línia 9, FGV té contemplades com a actuacions la renovació de via, adequació de ponts i talussos, millores en el material mòbil, millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia, i el projecte de tranviarización de l’accés del TRAM a la ciutat de Dénia.
 
Amb estes actuacions es pretén aconseguir una renovació i modernització integral de la línia, amb una adequada explotació de la mateixa, millorant els serveis que s’oferixen a l’usuari, tenint com a objectiu el de poder mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del transport i, d’altra banda, que la Línia 9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa de FGV a Alacant. 
 
Les actuacions en la Línia 9 seguixen la programació anunciada per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador. 
 
Actualment s’està executant la renovació de via del tram Calp-Teulada i es troben en fase de redacció els projectes per a la continuació de les actuacions previstes en els trams Teulada-Gata de Gorgos-Dénia, per a completar així el procés de modernització de la Línia 9 en 2019.
 
També el passat mes d’agost es va adjudicar a Stadler Rail València, amb seu a Albuixech, la construcció de sis trens mixtos (elèctrics i dièsel) per a cobrir les circulacions d’esta línia per un import de 43,3 milions d’euros.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...